Damjan Tratnik   16. maj 2012
Sestava Bundeslige za sezono 2012/13 je popolna

Hertha izpadla v drugo ligo

Fortuna iz Dusseldorfa je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v Bundesligo remizirala s Herthom in si po 15 letih priigrala vstopnico za elito.
SORODNE NOVICE
Jović je hladen ob zanimanju B...
14.12.2018 | Evropske lige
Thomas Muller: Prekršek ni bil...
13.12.2018 | Evropske lige
Video: Muller je nasprotniku s...
13.12.2018 | Evropske lige
Klubi, zaman trkate na vrata D...
13.12.2018 | Evropske lige
Uspehi bodo finančno nagradili...
11.12.2018 | Evropske lige
Coman pri dvaindvajsetih razmi...
10.12.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Po Kaiserslauternu in Kolnu se od nemške elite kot zadnja poslavlja še Hertha iz Berlina. Klub iz prestolnice je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v prvo ligo le remiziral proti tretje uvrščeni ekipi druge nemške lige Fortuni iz Dusseldorfa ter se presenetljivo preselil v nižji rang tekmovanja. Fortuna je na povratni tekmi z zadetkoma Maximilliana Beisterja in Ranisava Jovanovića zanesljivo vodila z 2:1, za paničen zaključek pa je pet minut pred koncem poskrbel Herthin Brazilec Raffael, a je varovancem slovitega Otta Rehhagla za popoln preobrat vendarle zmanjkalo časa. Srečanje so dve minuti pred koncem prekinili razposajeni navijači domačega moštva, ki so vdrli na igrišče, po krajšem premoru pa sta ekipi vendarle odigrali preostanek podaljška, v katerem pa si Hertha ni več pripravila zrelejših priložnosti za odrešilni tretji zadetek.

Fortuna, ki se je v Bundesligo vrnila prvič po sezoni 1996/97, se bo v prihodnji sezoni med najboljšimi pridružila Greuther Furthu in Eintrachtu, ki sta si že v rednem delu sezone avtomatično zagotovila napredovanje.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE