Uredništvo    17. september 2017
Poškodba, ki nikogar ne more pustiti ravnodušnega

Grozljiva poškodba kapetana Stuttgarta

Kapetan Stuttgarta Christian Gentner je ob borbi za žogo z vratarjem Wolfsburga Koenom Casteelsom prejel grozljiv udarec v glavo, ob katerih si je zlomil več obraznih kosti.
SORODNE NOVICE
Juventus hodi v Bayernovo zelj...
17.10.2018 | Evropske lige
Low: Muller je še vedno pomemb...
17.10.2018 | Evropske lige
Mladi nemški vratarji, kje ste...
15.10.2018 | Evropske lige
Nemčija kot razbita vojska
14.10.2018 | Evropske lige
Niko Kovač na košarkarski tekm...
12.10.2018 | Evropske lige
Dortmund že sprejel odločitev ...
12.10.2018 | Evropske ligeKapetan Stuttgarta Christian Gentner je staknil grozljivo poškodbo. ob kateri se je sprva marsikdo povsem upravičeno zbal za njegovo življenje. Gentner je v bitki za žogo pobližje spoznal koleno vratarja Wolfsburga Koena Casteelsa, ki je z vso močjo treščilo v njegov obraz in mu pri tem polomilo več obraznih kosti. Gentnerju so zdravniki dalj časa nudili zdravniško pomoč na igrišču, nato pa je bil prepeljan v bolnišnico na nadaljnje preiskave, ki so pokazale, da je Gentner staknil zlome kosti v očesni votlini, nosu in čeljusti.

Gentnerja v prihodnjih dneh čaka operativni poseg, iz vodstva kluba pa so že sporočili, da ni bojazni, da ne bi nadaljeval svoje kariere ter da poškodbe moč v celoti sanirati.

"To je bil zelo krut udarec za Genteja, njegovo družino in za nas. Najpomembneje od vsega je to, da bo vse poškodbe moč povsem ozdraviti. Christianu bomo dali ves čas, ki ga bo potreboval. Zelo smo veseli, ker bomo v prihodnje še naprej lahko računali na našega kapetana. Christian je enormno pomemben za nas. Na prvih štirih prvenstvenih tekmah je dokazal svojo izjemno kakovost," je povedal športni diretkor Stuttgarta Michael Reschke.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
drdisast3r 17.9.2017, 23:39 Prijavi komentar
Papster o čem ti to? tole je prej prekršek nad vratarjem!! dejstvo je da je to da v skoku dvigneš koleno da jo ti ne skupiš, golmani so pač zaščiteni i nje to nekaj čisto običajnega, žogo je golman lepo odbil z rokama, vseskupaj pa se je dogajalo v 16m ki je "golmanovo območje" (območje kjer je golman več kot igralec) tale dečko se je pač znašel v napačnem času na napačnem mestu .... bad luck ...
Papster 17.9.2017, 19:42 Prijavi komentar
Čist rdeči karton in 11m. Casteel teče iz gola kakšnih 10m in je imel več dovolj časa, da situacijo analizira. Šel je s koleno naprej, kar je nevarna igra, ki se je spremenila v prepovedano igro.
Bayern_fan 17.9.2017, 14:00 Prijavi komentar
Golmani so zaščiteno kot da bi bili sveta krava. Mane je tudi nenamerno poškodoval Edersona pa je dobil več tekem suspenza in prav bi bilo da tudi Caseels dobi kakšno tekmo počitka. Gentner bi najbrž 12 rund z Kličkom preživel z manj poškodbami kot ta štart.
Werder Lunik 17.9.2017, 13:11 Prijavi komentar
Edino kar veseli v tej situaciji (poleg tega da bo seveda lahko okreval in nadaljeval kariero) je to, da udarec ni bil nameren. Drugače pa res, neprijetna zadeva in ne vem kaj bi si Casteels v bistvu zaslužil. Rdeč karton? Ampak spet, šel je po žogo in nenamerno udaril nasprotnika, s tem da je vratar v kazenskem precej zaščiten. Ne vem no, ampak v obratnem primeru bi Gentner dobil gotovo več tekem suspenza, tako pa je kar je. Spomnimo se na Maneja zadnjič proti Edersonu, čeprav ni bila čisto ista situacija, pa vseeno.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE