Miran Zore   8. julij 2010
Vse skupaj je začel Metzelder

Dogovor ob vodi, vinu in prigrizku

Raul Gonzales je zrasel na "zeljniku" Christopha Metzelderja, čigar agent je organiziral sestanek Raula, njegovega agenta in Felixa Magatha v Madridu. V igri je dveletna pogodba.
SORODNE NOVICE
Kovač priznal zavlačevanje
21.2.2019 | Evropske lige
Mlakar je v Madridu, Oblak pre...
21.2.2019 | Evropske lige
Balu odhod Ronalda ni pomagal
21.2.2019 | Evropske lige
Schalke je bil na pragu presen...
20.2.2019 | Evropske lige
Luka Jović: Vmešava se Bayern
20.2.2019 | Evropske lige
V Bayernu se spet nekaj kuha
20.2.2019 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Nemški Bundesligi "grozi", da bo v vsega 13 mesecih dobila še petega nogometaša Reala iz Madrida. Španski velikan je, kot smo že poročali, namreč tik pred tem, da izgubi eno od klubskih legend - Raula. Novica ni nova. Pri Schalkeju, ki bo speljal največji prestop v svoji zgodovini, čakajo le še na zeleno luč Reala, ki bo Raulu zavoljo vseh zaslug verjetno kar odpisal še eno leto pogodbe oziroma za njegov odhod iztržil minimalno odškodnino. Pri Sport Bildu pa so razkrili, kako je sploh prišlo do ideje, da bi eden najboljših španskih nogometašev vseh časov v zrelih nogometnih letih okusil Bundesligo.

Vse skupaj je začel Raulov nekdanji soigralec Christoph Metzelder, ki je po koncu minule sezone zapustil stadion Santiago Bernabeu in se preselil k Schalkeju. Pri Realu se ni naigral. In ker je minimalna minutaža znova grozila tudi Raulu, se je Metzelder domislil ideje, da bi Raul prišel v Schalke. Beseda je dala besedo in tako je Metzelderjev zastopnik Jörg Neubauer stopil v stik z Raulovim zastopnikom Ginesom Carvajalom in trenerjem Schalkeja Felixom Magathom. Sledilo je neizogibno srečanje v eni od prestižnih restavracij v Madridu, kjer je ob vodi, vinu in prigrizku, še poroča Sport Bild, padla odločitev - Raul v Gelsenkirchen!

In ker bo Schalke v novi sezoni igral v Ligi prvakov, si bodo pri zadolženem klubu iz Gelsenkirchna lahko privoščili tudi Raulovo za nemške razmere izjemno visoko plačo. V dveh letih naj bi Raul v svoj žep pospravil kar pet milijonov evrov! 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
football-fan 9.7.2010, 02:29 Prijavi komentar
za tako legendo bi se moral borit da ostane ne pa da se ga se znebijo
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE