Uredništvo    20. maj 2017
Velika prelomnica v nemški Bundesligi

Bundesliga s prvo sodnico

Vodstvo nemške Bundeslige je imenovala štiri nove sodnike, ki bodo delili pravico v sezoni 2017/18. Med njim je tudi prva sodnica v zgodovini Bundeslige Bibiana Steinhaus.
SORODNE NOVICE
Bundesliga: Bayer hitro pleza ...
17.2.2019 | Evropske lige
V Iranu cenzurirali tekmo Baye...
17.2.2019 | Evropske lige
Pizarrov gol za zgodovino Bund...
17.2.2019 | Evropske lige
Dobra novica za Comana in Baye...
16.2.2019 | Evropske lige
Spet neverjetna smola za Bayer...
16.2.2019 | Evropske lige
Bayernov as za prihodnost igra...
15.2.2019 | Evropske lige
(foto: /)
Vodstvo nemškega prvenstva je objavilo seznam sodnikov, ki bodo sodili na tekmah elitne Bundeslige v sezoni 2017/18, na seznamu pa je tudi ime, ki se bo vpisalo v zgodovino sojenja v Nemčiji. V eliti bo namreč prvič doslej pravico delila ženska in sicer 38-letna policistka Bibiana Steinhaus, sicer partnerica znamenitega angleškega nogometnega sodnika Howarda Webba.

Steinhausova je v zadnjih šestih letih sodila na tekmah druge nemške lige, z napredovanjem v elito pa je uresničila svoje sanje.

"Zavedam se, da bom prva ženska sodnica v Bundesligi in da me bodo zaradi tega mediji in javnosti spremljali še toliko bolj podrobno. Meni so se s tem uresničile sanje. Zelo se veselim izzivov, ki so pred menoj," je povedala 38-letna Steinhausova.

Steinhausova je bila kot sodnica v drugi ligi v preteklosti že večkrat pod drobnogledom javnosti, bila pa je tudi že tarča seksistčnih napadov. Najdlje je šel nogometaš Hoffenheima Kerem Demirbay, ki je javno izjavil, da "ženskam ni mesta v moškem nogometu" in si leta 2015 tako prislužil kar pet tekem prepovedi igranja. Precej polemik je zbudila tudi poteza nekdanjega trenerja Bayerna iz Munchna Josepa Guardiole, ki je na tekmi oktobra leta 2014 Steinhausovo, tedaj četrto sodnico na tekmi, pokroviteljsko objel čez ramena ob ugovarjanju na sodniško odločitev.

"Upamo, da bo prva ženska sodnica v Bundesligi navdih številnim ostalim dekletom v tej državi in da bo dobila veliko sledilk," je povedal predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE