Uredništvo    9. april 2014
Promocijski tekst

Bundesliga dviga ljudi na noge

Bayern iz Munchna je po fantastični seriji 53 zaporednih tekem naposled doživel prvi poraz. Sascha Molders je igralec, ki je proti Bavarcem izstrelil usodni naboj.
SORODNE NOVICE
Bayern v pogovorih s Kimmichom
22.11.2017 | Evropske lige
Salihamidžić: Nič o Griezmannu
21.11.2017 | Evropske lige
Heynckesov režim zagnal bavars...
20.11.2017 | Evropske lige
Schalke po petih letiih tik po...
19.11.2017 | Evropske lige
Ne vem, zakaj sem suspendiran
17.11.2017 | Evropske lige
Aubameyang kaznovan z neigranj...
16.11.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Bayern je izgubil prvič po oktobru 2012!
Po 53 zaporednih tekmah brez poraza je Bayern München naposled klonil proti Augsburgu Sasche Möldersa. Branilci naslova državnega prvaka in novi nemški prvaki so doživeli prvi poraz po oktobru leta 2012. V moštvu je bilo nekaj velikih sprememb – natančneje kar sedem – saj se Bayern pripravlja na odločilne obračune v Ligi prvakov in v nemškem pokalu. Zaradi omenjenih sprememb so v napadu začeli rezervisti, Bayern pa je imel precej težav z močnim pritiskom odločnih in zelo motiviranih gostiteljev.

Bayern je padel proti Augsburgu
Domača ekipa je bila skozi celotno tekmo zbrana, strategija pa se je obrestovala v 31. minuti, ko je Sascha Mölders našel pot v mrežo. Po premoru so nogometaši Bayerna vse sile usmerili v napad, vendar pa so se njihovi napori izkazali kot jalovi, saj je domači vratar Hitz predstavljal oviro, ki je ni bilo moč premagati. Moeldersu bi lahko dosegel še en zadetek, a je njegov strel zaustavila vratnica. Bayern je po tekmi ohranil mesto vodilnega na lestvici, Augsburg pa je zadržal osmo mesto.

Drugo uvrščena ekipa, Dortmund, je na tekmi proti Wolfsburgu pustila srce na igrišču. V zadnjih trenutkih tekme so uspeli doseči zmagoviti zadetek, tekmo pa je nekoliko pokvaril slab začetek, v kateri sta obe ekipi naredili veliko napak. Wolfsburg je prvi prevzel pobudo in zadel v 34. minuti, vendar pa je vodstvo trajalo le šest minut, preden je BVB uspel izenačiti. Strelec, Robert Lewandowski, je dosegel že svoj 17. prvenstveni zadetek v sezoni. Sledite tej povezavi za več informacij o napetih akcijah v nemškem prvenstvu in Ligi prvakov.

OGLAŠEVANJE