Uredništvo    12. november 2010
Bundesliga je lahko vzor ostalim

Bayernov neuspeh je pozitiven

Christian Seifert, izvršni predsednik Bundeslige, je prepričan, da je rezultatski padec Bayerna v letošnji sezoni pozitivna stvar za nemško ligo, ki je ena najbolj zanimivih na svetu.
SORODNE NOVICE
Mladi nemški vratarji, kje ste...
15.10.2018 | Evropske lige
Nemčija kot razbita vojska
14.10.2018 | Evropske lige
Niko Kovač na košarkarski tekm...
12.10.2018 | Evropske lige
Dortmund že sprejel odločitev ...
12.10.2018 | Evropske lige
Matthaus: James je preveč egoi...
11.10.2018 | Evropske lige
Sancho je srečen v Dortmundu, ...
11.10.2018 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Predsednik Bundeslige Christian Seifert je dal obsežen intervju za Associated Press, v katerem je govoril o aktualnem stanju v Bundesligi, izzivih in še čem. Seifert je posebej poudaril, da je Bundesliga ena od redkih najboljših lig v Evropi, ki je dejansko zanimiva. V letošnji sezoni še posebej, kajti največji nemški klub Bayern, aktualni prvak, je trenutno šele deveti, na vrhu prvenstvene razpredelnice pa kraljuje nekdanji gigant Borussia Dortmund.

"Z navijaškega vidika je to dobro. To je dobro tudi za sponzorje. Mislim, da je to dobro tudi za Bayern, kajti dobili so izziv. Veliko najboljših evropskih lig je v resnici dolgočasnih. Imajo morda enega, dva dobra kluba, na koncu pa so vseeno dolgočasne," je prepričan Seifert, ki vodi trenutno eno najbolj uspešnih nogometnih lig na svetu.

Seifert seveda ni pozabil spregovoriti o uspešnem poslovnem modelu brzdanja pretiranega zapravljanja, ki so ga nemški klubi prevzeli že pred desetletjem: "Idejo Michela Platinija (da klubi za plače ne smejo porabiti več kot 50 odstotkov prihodkov) podpiramo. V nogometu se letno obrne 15 milijard evrov, samo v Nemčiji pa nogomet ustvarja 100.000 delovnih mest, zato moramo zagovarjati znosen poslovni model. O moči lige je nehvaležno govoriti temelječ na dejstvu, da si en klub lahko privošči igralca za 100 milijonov evrov. Pomembno je, kaj se dogaja na igrišču."

Nemška Bundeliga ima po svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji zavidljivo infrastrukturo, iz leta v leto pa so boljše tudi pogodbe za odkup televizijskih pravic za prenose tekem. V nečem pa Bundesliga le zaostaja za angleško, špansko in tudi italijansko ligo. V ZDA je premalo prisotna: "Morali bi narediti več. Klubi bi morali pogosteje obiskovati ZDA. ampak to bi morali početi drugače, kot doslej, ko so samo odigrali prijateljsko tekmo in odšli."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
maverik 12.11.2010, 20:26 Prijavi komentar
sanjala svinja kukuruz...
ballack85 12.11.2010, 16:50 Prijavi komentar
Pa še neki je.... V Bundesligi ni zadolženih klubov (kot so to domala vsi evropski velikani) pa še razni arabci pa kitajci al pa rusi jih ne kupujejo....
joco 12.11.2010, 16:20 Prijavi komentar
Res je najuspešnejša liga,že to da so letne karte klubov najbol razprodne na svetu...in upam da bo uefa bundesligi čimprej dodelia prva 4. mesta za kvalifiakcie LP,bundesliga je daleč pred italjasnko in francosko in se postavlaj takoj ob bok špa in ang lige.....kar se tiče pa bayerna se bundesliga začne odločat od februarija naprej...in tedaj se bo videlo do je iz prave kože,tako ko že to nekaj let velaj za bundesligo
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE