Jan Krstovski   2. oktober 2014
Strelec gola, ki je Nemcem prinesel svetovni naslov, je v težavah

Bankrotirani Brehme išče pomoč

Nogometni svet je pretresla zgodba Andreasa Brehmeja, strelca zmagovitega gola za Zahodno Nemčijo v finalu svetovnega prvenstva leta 1990, ki je po zvezdniški karieri izgubil prav vse.
SORODNE NOVICE
James: Ne vem, kaj prinaša pri...
18.3.2019 | Evropske lige
Bayern je Gotzeja skoraj uniči...
18.3.2019 | Evropske lige
Bundesliga: Bayern frustracije...
17.3.2019 | Evropske lige
Low s prvim seznamom po kontro...
15.3.2019 | Evropske lige
Schalkejev čudodelec iz lanske...
15.3.2019 | Evropske lige
Bundesliga je dosegla dno
14.3.2019 | Evropske lige
(foto: SPS)
Daleč le je Rim in leto 1990, ko je Andreas Brehme pet minut pred iztekom rednega dela z enajstih metrov zlomil srca Argentine in Zahodni Nemčiji tik pred padcem Berlinskega zidu prinesel zadnji naslov svetovnih prvakov. Nekdanji branilec münchenskega Bayerna je 24 let kasneje daleč od stare slave, v nemških medijih pa so se pojavljala poročila, da se je znašel v hudih dolgovih, potem ko se je upokojil kot igralec in nazadnje v nogometu deloval kot pomočnik Giovannija Trapattonija pri VfB Stuttgartu leta 2005.

Pri dnevniku Deutsche Welle ocenjujejo, da je Brehme dolžen še okrog 200.000 evrov, kljub temu, da je za poravnavo računov že prodal svojo hišo. Nemški selektor iz omenjenega rimskega finala in častni predsednik Bayerna, Franz Beckenbauer, je v pogovoru za Corriere dello Sport pozval nemško nogometno družino, da stopi skupaj in pomaga padli 53-letni legendi.

"Imamo odgovornost, da ga skušamo spraviti iz te situacije,
" je za italijanski dnevnik dejal mitski kapetan bavarskega kluba: "Nemškemu nogometu je dal veliko, zdaj pa se mu moramo zahvaliti s tem, da mu pomagamo."

Kot prvi se je izkazal Olivier Straube, nekdanji Brehmejev varovanec, ko je bil le-ta še trener pri SpVgg Unterhachingu, ki mu je ponudil službo v svojem podjetju, ki se ukvarja s čiščenjem sanitarij.

"Pripravljeni smo sprejeti Andreasa v naš posel," je povedal Straube: "Naučili se bomo, da v življenju zares šteje le pravo delo in pravi način življenja. To bi mu pomagalo izboljšati njegovo javno podobo. Zame je to pomoč."

Brehmeja decembra čaka zaslišanje glede bankrota, vsakršna pomoč pa mu bo verjetno prišla še kako prav. Kljub temu je (vsaj zaenkrat) kar malce neverjetno, da je Straubejeva ponudba očitno edina, ki jo je s strani nemških kolegov dobil padli junak svetovnega prvenstva.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
piksi 2.10.2014, 18:52 Prijavi komentar
A se je družil s Karičem in Čehom,taki se mi pa res ne smilijo.
rote baron 2.10.2014, 18:24 Prijavi komentar
kako tik pred padcem berlinskega zidu, če pa je ta padel leta 1989?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE