Damjan Tratnik   12. januar 2012
Borussia se ne more primerjati z Bayernom

Bayern je Usain Bolt Bundeslige

Trener Borussie iz Dortmunda Jurgen Klopp trezno ocenjuje, da Dortmundčani navkljub odličnim predstavam v zadnjh dveh sezonah še niso dorasli Bayernu iz Munchna.
SORODNE NOVICE
Bayern je ujel Dortmund
21.10.2017 | Evropske lige
Bayern ruši finančne rekorde
21.10.2017 | Evropske lige
Bayern nedosegljiv svet za Cel...
18.10.2017 | Evropske lige
Dortmund zabredel v hude težav...
17.10.2017 | Evropske lige
Z moškostjo preprečil zadetek
16.10.2017 | Evropske lige
Novaković bi spet igral za Köl...
16.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V nemškem nogometu Bayern tradicionalno zavzema status elitnega kluba, ki je po vseh segmentih delovanja vsaj korak pred svojo konkurenco. Po tem, ko je Borussia iz Dortmunda lani presenetljivo osvojila naslov nemškega prvaka in pred tedni z nakupom Marca Reusa nakazala resne ambicije za prihodnost, v Nemčiji nekateri vse bolj naglas ugibajo, ali bi Dortmundčani lahko predstavljali tudi dolgoročno protiutež Bavarcem v bitki za vrh nemškega nogometa. Trener aktualnih nemških prvakov Jurgen Klopp meni, da so takšne domneve povsem zgrešene.

"Bayern je težko ujeti, saj je kot Usain Bolt. Rad imam visoke cilje, a ne bi bilo pametno če si zastavimo cilje, ki jih ne moremo doseči. Če na olimpijskih igrah osvojiš četrto mesto, je jasno, da se boš na naslednjih boril za medalje. A ne kadar sodeluje Usain Bolt, saj takrat o sreči ne moreš govoriti. Takšna pričakovanja bi bila zame osebno neumna. Moraš razumeti, da je Bolt pač najhitrejši. Lahko treniraš kolikor te je volja, a še vedno bo najhitrejši. Borussia je šele na začetku svoje poti in rekel bi, da smo opravili šele 10% zadanega cilja. Je pa res, da se ekipa razvija zelo, zelo dobro," je v intervjuju za Sport Bild povedal Klopp.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
easy_G 12.1.2012, 23:28 Prijavi komentar
round 2, FIGHT! :p
doktor 12.1.2012, 17:27 Prijavi komentar
ajksbh ti pa daješ vtis da jih imaš še manj
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE