Uredništvo    11. marec 2017
Projekt novega stadiona dobil prave obrise

Vijoličasta renesansa v Firencah

Pri italijanskem prvoligašu Fiorentini so predstavili načrte za nov stadion. "To bo vijoličasta renesansa," ja napovedal lastnik Andrea Della Valle.
SORODNE NOVICE
Vprašanje je le, kako bo izpla...
17.8.2017 | Evropske lige
Uradno: Simeone jr. v Fiorenti...
17.8.2017 | Evropske lige
Juventus ujel Matuidija!
16.8.2017 | Evropske lige
Roma zaenkrat brez desetice
16.8.2017 | Evropske lige
Spalletti: Perišić hoče ostati
14.8.2017 | Evropske lige
Tako ga je "spekel" Dybala
14.8.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Čez štiri leta naj bi zabrneli stroji in Fiorentina se bo počasi začela odmikati od zastarelega stadiona Artemio Franchi, ki je njen dom septembra 1931. Predsednik Andrea Della Valle je v Palazzu Vecchiu, firenški mestni hiši, v petek predstavil ambiciozen projekt za nov stadion, ki bo lahko sprejel 40.000 gledalcev.

"Za nas je to zgodovinski dan. Prvotni projekt so predstavili pred devetimi leti. To je velik korak za Firence in celotno Italijo, a potreboval bo nekaj potrpežljivosti, še kakšna štiri leta," previdnosti ni skrival Della Valle.

"Pomembno je bilo rešiti nekaj malih težav. To bi rad označil za vijoličasto renesanso. Še vedno je dolga pot, a položili smo prvo opeko. To je le še dodaten dokaz tega, kako je družina Della Valle povezana s Firencami. To je največji projekt v Italiji in iščemo finančne ter industrijske partnerje."

Predsednik Mario Cognigni je dodal, da je opazil "skepso in nezaupanje" okoli projekta, a da so Toskanci zdaj dokazali, da gre zares. Poleg 40.000 sedežev bo pod stadionom 700 parkirnih mest, v manjši dvorani s kapaciteto za 1.000 ljudi bodo lahko na sporedu tudi drugi dogodki.

"Projekt vključuje hotel, nakupovalno središče in parkirišče, povezano z novo tramvajsko progo. Pričakujemo, da bomo zapravili okoli 420 milijonov evrov. To je projekt javnega interesa," je povedal Cognigni.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE