Uredništvo    7. maj 2017
Neverjeten zaključek sezone na Nizozemskem

Feyenoord otrpnil pod pritiskom

Navijači Feyenoorda so se danes pripravljali na veliko proslavo naslova, nato pa je sledil popoln šok, po katerem bo že drugo sezono zapovrstjo prvak znan v zadnjem krogu.
SORODNE NOVICE
Feyenoord začel z zmago
13.8.2017 | Evropske lige
Ajax tržno nišo našel v Kolumb...
9.8.2017 | Mednarodni nogomet
Feye in Benfica začela z lovor...
6.8.2017 | Evropske lige
Nouri ni več na intenzivni neg...
25.7.2017 | Mednarodni nogomet
Monaco že našel menjavo za Men...
3.7.2017 | Evropske lige
Nizozemski prvak v Romi
28.6.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Kakšna drama na Nizozemskem! Danes je bilo vse nared za veliko slavje v Rotterdamu, lokalni mediji pa so poročali, da naj bi danes na mestnih ulicah enega največjih nizozemskih mest Feyenoordov naslov proslavljalo nič manj kot 300 tisoč navijačev. Feyenoord je za naslov potreboval le zmago pri mestnemu tekmecu Excelsiorju, v času tekme pa je bil nabito poln tudi Feyenoordov stadion De Kuijp, na katerem si je 50 tisoč ljudi tekmo na sosednjem stadionu Woudestein, ki sprejme vsega 4.500 gledalcev, ogledalo v živem televizijskem prenosu.

Vse je bilo torej nared za nepozabno zabavo, nato pa je sledil šok vseh šokov. Feyenoord je povsem zmrznil in izgubil kar z 0:3, kar je prvi Feyenoordov tekmec Ajax seveda kaznoval in doma visoko s 4:0 premagal Go Ahead Eagles. Poraz za Feyenoord sicer še ni usoden, a bo že drugo sezono zapovrstjo prvaka določil zadnji krog prvenstva, saj ima Feyenoord le točko prednosti pred Ajaxom. V zadnjem krogu bosta oba rivala za naslov poti prekrižala proti tekmecema, ki nimata več pravega športnega motiva, saj sta oba brez možnosti za uvrstitev v evropske pokale in brez možnosti za izpad - Feyenoord bo gostil deveto uvrščeni Heracles, Ajax pa bo gostoval pri dvanajsto uvrščenem Willem II.

Navijači Feyenoorda so nogometaši po bolečem porazu pričakali pred stadionom in jih skušali potoložiti z glasnim navijanjem in bodrenjem.

V lanski sezoni sta se v zadnjem krogu za naslov prvaka borila Ajax in PSV, po šokantnih preobratih pa se je do naslova dokopal PSV. Bo Ajax že drugič zapovrstjo tik pred ciljno črto ostal praznih rok?

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE