Damjan Tratnik   21. september 2015
Novinec odločil veliki portugalski derbi

Prva velika Ikerjeva zmaga

Iker Casillas je med zaslužnejšimi za zmago Porta na velikem portugalskem derbiju proti lizbonski Benfici. Tekmo je odločil novinec Andre Andre.
SORODNE NOVICE
Sloviti Iker kaznovan kot šola...
21.10.2017 | Evropske lige
Lukaku in Matić tolažila mlade...
19.10.2017 | Evropske lige
Najmlajši storil usodno napako
18.10.2017 | Evropske lige
Leipzig do zgodovinske zmage
17.10.2017 | Evropske lige
Prvovrsten debakel Benfice
27.9.2017 | Evropske lige
Porto kot leta 2004
26.9.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Tradicionalni portugalski derbi med največjima kluboma v državi, Portom in Benfico, je postregel z napeto predstavo in razvnetimi strastmi, saj je ob številnih prekrških sodnik skupno pokazal kar osem rumenih kartonov. V središču pozornosti je bil Urugvajec Maxi Pereira, ki je poleti šokiral s "prepovedanim" prestopom iz Benfice v Porto – na sever Portugalske se je preselil po izteku pogodbe z Benfico – eno ključnih vlog pa je odigral tudi največji zvezdnik portugalskega prvenstva v letošnji sezoni Iker Casillas.

Eden najboljših svetovnih vratarjev vseh časov je z izjemnima reakcijama preprečil veselje Grku Konstantinosu Mitroglouju in Brazilcu Luisau, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele štiri minute pred koncem tekme, ko je po podaji Silvestreja Varele s peto zadel novinec Andre Andre, ki se je v Porto preselil poleti iz Guimaraesa.

Po petih krogih vodi Porto s 13 točkami, Benfica na tretjem mestu zaostaja za štiri točke, Sporting pa trenutno s tekmo manj zaseda drugo mesto in bi se v primeru nocojšnje zmage proti Nacionalu izenačil s Portom na čelu lestvice.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE