Uredništvo    1. junij 2016
V Portu so imenovali novega trenerja

Nuno Santo prevzel Porto

V Portu so danes uradno naznanili novega trenerja. V skladu z napovedmi bo čast zadnja leta neuspešnega velikana reševal nekdanji strateg Valencie Nuno Santo.
SORODNE NOVICE
Neznanec obstrelil Mamića
22.8.2017 | Mednarodni nogomet
Se bo mundial na 100. obletnic...
22.8.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Skubic znova natančen
22.8.2017 | Mednarodni nogomet
Cruyff je za svetovalca vzel M...
21.8.2017 | Mednarodni nogomet
Matavž z Vitessejem na vrhu
20.8.2017 | Mednarodni nogomet
Viniciusu se že odpira
20.8.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
V Portu so neuspešno sklenili še eno sezono, v kateri so brez izstreljenega naboja klecnili pred zadnja leta dominantno Benfico. Porto je v domačem prvenstvu zasedel šele tretje mesto z najvišjim številom porazov v klubski zgodovini, po Špancu Julenu Lopeteguiju pa se je moral posloviti tudi njegov naslednik Jose Peseiro, ki je pri predsedniku kluba Pintu da Costi zaupanje izgubil po porazu v finalu portugalskega pokala proti Bragi.

V prihodnji sezoni bo odgovorno vlogo prevzel 42-letni nekdanji vratar Nuno Espirito Santo, ki je v svoji kratki trenerski karieri vodil Rio Ave in špansko Valencio. Valencia se je v njegovi prvi sezoni uvrstila v Ligo prvakov, v drugi pa je zaradi slabih rezultatov izgubil službo, a mu je najbrž štelo v uteho, da je njegov naslednik Gary Neville v nadaljavanju sezone beležil še neprimerno slabše rezultate. Nuno Santo, sicer tudi nekdanji član Porta, je z zmaji podpisal dveletno pogodbo.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE