Damjan Tratnik   30. april 2012
V Švici popolna prevlada Basla

Basel tretjič zapored prvak

Nogometaši Basla so že pet krogov pred koncem sezone tretjič zapored osvojili naslov švicarskega prvaka. Pred Luzernom imajo s tekmo manj kar 18 točk prednosti.
SORODNE NOVICE
Stojković se vrača v Partizan
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Milan poslal ponudbo za Vidala
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Vardar zapustil še Sedloski
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Cristiano, Gigi ali Leo?
16.8.2017 | Mednarodni nogomet
Feghouli bo "grmel" v Carigrad...
15.8.2017 | Mednarodni nogomet
Če bo sodil Mažić, bodo igrali...
14.8.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Ena najbolj klavrnih sezon v zgodovini švicarskega nogometa je ponovno obarvana v barve daleč najboljše švicarske ekipe zadnjih let Basla. Slednji je minuli konec tedna pred svojimi navijači ugnal Lausanne s 3:1 in si že pet krogov pred iztekom sezone priigral neulovljivih 18 točk naskoka pred drugo uvrščenim Luzernom, pri čemer je Basel celo odigral eno tekmo manj od najbližjega zasledovalca.

Letošnjo sezono sta v Švici zaznamovala dva škandala, ki sta tudi močno vplivala na trenutni pogled na prvenstveno lestvico. Xamax je bil zaradi bankrota že po 18 tekmah izključen iz lige, Sion pa je zaradi nepravilne registracije igralcev izgubil kar 36 točk, ki bi bile v tem trenutku celo dovolj za drugo mesto na lestvici.

Med strelci kraljuje zimzeleni Alexander Frei, ki je v letošnji sezoni zabil 22 zadetkov oziroma dvakrat več od najbližjega zasledovalca in obenem tudi klubskega soigralca Marca Strellerja.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE