Uredništvo    18. april 2016
Basel v Švici brez konkurence

Basel do rekordne zmage

Nogometaši Basla so v St. Gallnu slavili s 7:0 in se veselili najvišje zmage v gosteh v svoji zgodovini. Pri zgodovinskem potopu je dobrih dvajset minut sodeloval tudi Džengis Čavušević.
SORODNE NOVICE
Matin projekt pridobiva podpor...
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Scolari zapušča Guangzhou
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Ko preprosto noče v gol...
19.10.2017 | Mednarodni nogomet
Basel znova pozitivno presenet...
18.10.2017 | Evropske lige
Blanc kandidat za klop ZDA
18.10.2017 | Mednarodni nogomet
Hrvati za mundial z Grki
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Napadalec Basla Andraž Šporar se v teh dneh mudi v Ljubljani, kjer si je včeraj z navijači ogledal prvenstveni obračun v Domžalah ter po tekmi v slačilnicah obiskal nekdanje soigralce, njegovi novi soigralci pa so danes "delali" in to zelo uspešno. Basel je namreč gostoval v St. Gallnu, ki je bil v zadnjih dveh letih trn v peti najboljši švicarski ekipi zadnjih let, saj toliko časa proti njej doma ni doživel poraza. Basel je včeraj vrnil z obrestmi, saj je v St. Gallnu slavil kar s 7:0 ter se tako dokopal do najvišje prvenstvene zmage v gosteh v vsej svoji zgodovini. Pri tem je najbolj s hat-trickom izstopal Renato Steffen, od dveh avtogolov pa je enega v lastno mrežo zabil tudi Nemec Giancarlo Gaudino, ki je pred dvema letoma celo debitiral v prvi ekipi Bayerna. Zadnjih dvajset minut je zaigral tudi slovenski nogometaš Džengis Čavušević, ki pa je zgolj še pospremil potop svoje ekipe.

Basel ima osem krogov pred koncem sezone kar 18 točk prednosti pred zasledovalci in bo tako z veliko verjetnostjo osvojil naslov švicarskega prvaka. Novica je razveseljujoča tudi za ljubljansko Olimpijo, saj klavzula v prestopni pogodbi Andraža Šporarja določa, da bo Olimpija z vsakim Baslovim naslovom državnega prvaka bogatejša za 500 tisoč evrov.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE