Damjan Tratnik   15. april 2017
Angleški tabloid je suspendiral svojega kolumnista

Odpuščen zaradi rasističnega komentarja

Angleški tabloid The Sun je suspendiral svojega nekdanjega urednika Kelvina MacKenzieja, ki je napisal neokusen in rasistično obarvan komentar na račun vezista Evertona Rossa Barkleya.
SORODNE NOVICE
Uživam trdno podporo vodstva
19.10.2017 | Evropske lige
Mourinho naj raje razmišlja o ...
19.10.2017 | Evropske lige
Zmaga je za separatiste
18.10.2017 | Evropske lige
Leicester se je razšel s Shake...
17.10.2017 | Evropske lige
Mourinho bi podpisal, a le za ...
17.10.2017 | Evropske lige
Kane bi lahko postal novi Tott...
17.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Angleški časnik Sun je objavil komentar na nedavni incident, v katerega je bil vpleten vezist Evertona in eden najboljših angleških nogometašev Ross Barkley. Slednji je bil fizično napaden v enem od liverpoolskih nočnih lokalov, časnik The Sun pa je nekaj dni kasneje na Barkleyjev račun objavil komentar, pod katerega se je podpisal nekdanji urednik omenjenega časnika Kelvin MacKenzie.

MacKenzie je spisal polemičen članek, v katerem so številni zaznali elemente prikritega rasizma. Barkleyja, ki ima v sebi po dedku tudi nigerijske korenine, je primerjal  z gorilo, kar ima v Liverpoolu rasistično konotacijo, v članku pa ga je označil tudi za "debeluha", drznil pa si je tudi zapisati, da so v Liverpoolu ljudje s tako zajetnim bančnim računom kot ga ima Barkley le še "preprodajalci drog in zaporniki". MacKenzie je članek podkrepil s provokativno fotografijo, na kateri sta bila upodobljena Barkley in gorila, slika pa je bila podnaslovljena z zapisom "Bi bil Ross Barkley iz Evertona lahko manjkajoči člen med človekom in zverjo?" The Sun je sporni članek vmes sicer že umaknil s svojih spletnih strani.

Sun je MacKenzieja za članek, ki je razžalil tako Barkleya kot prebivalce Liverpoola, že suspendiral, članek pa je še dodatno zaostril gnev Liverpoolčanov do omenjenega časnika, ki se je tamkajšnjim nogometnim navijačev  za vselej zameril po tragediji v Hillsboroughu, ko je trdil, da so za nesrečo, v kateri je 96 ljudi izgubilo življenje, krivi navijači Liverpoola. V tem času je bil urednik omenjenega časnika prav MacKenzie, ki se je za lažno poročanje – krivda je ležala na plečih policije – leta 2012 javno opravičil.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE