Uredništvo    20. oktober 2015
Danes v Lozani odpečatenje B-vzorca

Usoda Ademija bo še neznanka

Dinamov kapetan je s klubskim zdravnikom dr. Hrvojem Šojatom v Lozani, kjer bodo danes odprli zapečateni B-vzorec. Možnosti, da bi ga le-ta opral "krivde", je le okoli enega odstotka.
SORODNE NOVICE
Gabriel se vrača v objem Marce...
18.8.2017 | Evropske lige
Ljudski vrt razprodan za Hapoe...
18.8.2017 | Evropski pokali
Kupiti Arsenal, odpustiti Weng...
18.8.2017 | Evropske lige
Tavares potrebuje "družbo"
17.8.2017 | Evropski pokali
Z malo sreče in navijači bo šl...
17.8.2017 | Evropski pokali
Video: Je to enajstmetrovka?
17.8.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Arijan Ademi ne bo spremljal torkove tekme svojega Dinama z Olympiakosom v Ligi prvakov. Makedonski reprezentant je namreč po izbruhu odmevnega dopinškega škandala od ponedeljka že v Lozani, kjer bodo ob spremstvu Dinamovega zdravnika dr. Hrvoja Šojata danes odprli zapečateni B-vzorec, ki bi lahko dokončno potrdil uporabo nedovoljenih poživil na tekmi prvega kroga skupinskega dela proti Arsenalu (2:1).

Kapetan Dinama in eden ključnih nogometašev sredine igrišča pri Zagrebčanih ni uspešno opravil prvega preizkusa, ki je pokazal uporabo anaboličnih steroidov, danes pa bodo v njegovi prisotnosti odprli zapečateni B-vzorec.

Veliko možnosti, da bi omenjeni vzorec Ademija opral "krivde", ni, saj gre za vzorec, ki so mu ga tako kot prvotnega odvzeli po tekmi na stadionu Maksimir, statistično pa se vzorca razlikujeta v manj kot enem odstotku primerov.

Rezultati bodo javnosti dostopni šele po laboratorijskih analizah, Ademi pa bi lahko na končne izvide čakal kar 20 dni ali vsaj dva tedna. V primeru, da bi v Švici ugotovili "napako", bi lahko Ademi nemudoma spet zaigral, sicer pa ga čaka prepoved nastopanja, ki se bo merila v letih in ne v mesecih ...
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE