Damjan Tratnik   23. december 2011
Dinamo za trenerja imenoval Anteja Čačića

Prevzel ljubljeni klub

Hrvaški mediji so namigovali, da bi Dinamo lahko prevzel ugledni strokovnjak iz tujine, toda temu vendarle ni bilo tako. Za novega trenerja je bil imenovan Ante Čačić.
SORODNE NOVICE
Rijeka padla po 43 tekmah
11.8.2017 | Evropske lige
Kek izgubil enega najboljših
7.8.2017 | Evropske lige
Dinamu prvi večni derbi sezone
7.8.2017 | Evropske lige
S Kekom je nemogoče mogoče
5.8.2017 | Evropske lige
Poljud razprodan v 24 urah
3.8.2017 | Evropske lige
Maribor? Naslednje vprašanje ....
3.8.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Hrvaški prvoligaš Dinamo iz Zagreba je imenoval novega trenerja. Krunoslava Jurčića, ki je dobil nogo po katastrofalnih nastopih v Ligi prvakov, je zamenjal izkušeni Ante Čačić. 59-letni strokovnjak se težko pohvali s sila odmevno in uspešno trenersko kariero, v preteklosti je sedel na klopeh Osijeka, Dubrave, Zadra, Slaven Belupa, Kamen Ingrada in tako dalje. Je sicer rojen Zagrebčan, pri Dinamu pa pravijo, da so ga izbrali tudi zaradi tega, ker pozna situacijo in stanje, ki vladata v klubu.

Čačić do letošnje sezone kar štiri leta ni vodil nikogar, nato je prevzel Lokomotivo, ki je tako ali tako neke vrste podružnica Dinama. "Moj prihod v Dinamo je zgolj in samo zasluga mojega minulega dela. Ljubim nogomet in ljubim tudi Dinamo. Da sem prevzel ta klub, ki je v veliko čast. To je lovorika, to je krona, to so sanje vsakega, ki se ukvarja s tem poslom. Prišel sem v najtrofejnejši klub v državi, iskreno pa verjamem, da ga lahko ne samo zadržim na tej ravni, pač pa celo dvignem na višjo," je po prihodu v Maksimir dejal Čačić.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE