Uredništvo    28. februar 2017
Zdravko Mamić je dobil pomembno pravno bitko

Mamić čez veliko oviro

Zagrebško okrajno sodišče je ukinilo vse "previdnostne ukrepe", ki so bili v času trajanja preiskave izrečeni zoper nekdanjega izvršnega podpredsednika Dinama Zdravka Mamića.
SORODNE NOVICE
Hrvaška? Ne, hvala!
17.10.2017 | Evropske lige
Dinamo vrnil Ademija, poraz Ri...
15.10.2017 | Evropske lige
Vse za šejkovo lagodje
13.10.2017 | Evropske lige
Kriterij je članstvo v HDZ
8.10.2017 | Evropske lige
Zvezde novega tisočletja
7.10.2017 | Evropske lige
Rijeka vrnila reprezentanta Šv...
3.10.2017 | Evropske lige
(foto: SPS)
Dolgoletni izvršni podpredsednik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić je bil od novembra leta 2015 v postopku preiskave zaradi suma, da je z ostalimi sokrivci preko različnih offshore podjetij klubske račune osiromašil za več kot 20 milijonov evrov. Zaradi suma vplivanja na priče v procesu in nevarnosti ponovitve kaznivih dejanj je bil zoper njega izrečen preiskovalni zapor, še v istem letu pa se je kazen pretvorila v varščino v višini slabih 2 milijonov evrov, ki jih je Mamić plačal delno z nepremičnino v Samoborju in delno s plačilom v gotovini. Mamić je istočasno zaradi preiskave odstopil s položaja izvršnega podpredsednika kluba in bil z Dinamom povezan kot "svetovalec", po poročanju hrvaških medijev pa je danes padla pomembna ovira pred morebitnim Mamićevim povratkom na staro funkcijo v klubu.

Sodnik okrajnega sodišča v Zagrebu je ukinil previdnostne ukrepe zoper Mamića, med katerimi so bili tudi prepoved stika s pričami in prepoved opravljanja funkcije izvršnega podpredsednika kluba. Odločitev še ni dokončna, saj bo postalo pravnomočna šele, ko bo sodišče odločalo o pritožbi USKOK-a.

V kolikor bo sodišče zavrnilo pritožbo, za Mamićev povratek v Dinamo ne bo več nobenih pravnih ovir.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE