Uredništvo    4. avgust 2014
Slaviša Stojanović je Zvezdo zapustil na pobudo Beograjčanov

Odločitev ni bila (le) njegova

Slaviša Stojanović je prvič priznal, da je iz Crvene zvezde odšel, ker so tako želeli Beograjčani. "Ta odločitev ni bila izključno moja," pojasnjuje in dodaja, da se bo na Marakano vseeno vedno rad vračal.
SORODNE NOVICE
Matin projekt pridobiva podpor...
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Scolari zapušča Guangzhou
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Wenger: Bili smo borbeni in vz...
20.10.2017 | Evropske lige
Video: Ko preprosto noče v gol...
19.10.2017 | Mednarodni nogomet
Blanc kandidat za klop ZDA
18.10.2017 | Mednarodni nogomet
Hrvati za mundial z Grki
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Slaviša Stojanović je v Beogradu pretrpel marsikaj. Po slabem začetku lanske sezone ga je "ulica" večkrat neuspešno metala iz kluba, srbski mediji pa so vseskozi napovedovali, da bo vodstvo Crvene zvezde zdaj zdaj odpustilo nekdanjega slovenskega selektorja. Pa se to naposled ni zgodilo in Crvena zvezda je pod Stojanovićevim vodstvom začela dobro igrati, na koncu pa je osvojila celo naslov srbskega prvaka. Ko pa je pred tedni postalo jasno, da klub zaradi velikih dolgov ne bo smel igrati v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov, se je dolgo napovedovani scenarij vendarle uresničil. Slaviša Stojanović je praktično čez noč ostal brez službe, na trenerski klopi Zvezde pa ga je zamenjal Nenad Lalatović

Stojanović se v javnosti ni nikoli kaj prida pritoževal nad težkimi pogoji, v katerih je deloval. Pritoževal se ni niti tedaj, ko je izvedel, da ni več trener Crvene zvezde. Zdaj pa je le priznal, da je bil kar malce presenečen, ko so se v beograjskem velikanu odločili, da ga zamenjajo. 

"Prekinil sem dopust v Sloveniji in se vrnil v Beograd. Želel sem videti, kakšni so načrti vodstva kluba za novo sezono, ker smo se prebili v kvalifikacijah za Ligo prvakov. To se je zgodilo še pred tisto odločitvijo UEFA. Potem pa je kar prišla odločitev, da nisem več trener Crvene zvezde, ki ni bila izključno moja," je Sportu priznal Stojanović. 

Stojanović je kljub mnogim polenom, ki jih je v lanski sezoni prejemal pod svoje noge, ostal dostojanstven in profesionalen. Tudi zato, poudarja, se bo rad vračal v Beograd: "Kadar bom le utegnil, se bom rad oglasil. V Crveni zvezdi sem preživel lepo leto, tam imam mnogo prijateljev. skupaj smo uspešno delali na povratku Crvene zvezde na šampionska pota. Ja, rad se bom vračal."

Stojanović trenutno sprejema ponudbe, vendar poudarja, da se mu ne mudi. "Želim v organiziran klub z velikimi ambicijami," poudarja
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
legenda 4.8.2014, 11:01 Prijavi komentar
Slave čimprej najdi klub da te ne aktivira bananar.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE