Damjan Tratnik   5. avgust 2010
Zenit pripravlja nov velik posel

Zenit zagrizel še za Žirkova

Ruski velikan Zenit iz Sankt Peterburga je eden redkih evropskih klubov, katerim recesija to poletje ni prišla do živega. Po Brunu Alvesu Rusi želijo še Jurija Žirkova.
SORODNE NOVICE
Leicester se je razšel s Shake...
17.10.2017 | Evropske lige
Mourinho bi podpisal, a le za ...
17.10.2017 | Evropske lige
Kane bi lahko postal novi Tott...
17.10.2017 | Evropske lige
Mahrez rešil lisice
16.10.2017 | Evropske lige
Uradno: Newcastle je naprodaj
16.10.2017 | Evropske lige
V Tottenhamu ogorčeni nad Marc...
16.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Zaradi gospodarske krize so doslej evropski klubi za nove okrepitve namenili le nekaj več kot 200 milijonov evrov, z izjemo Manchester Cityja, madridskega Reala in Barcelone pa le redki dandanes lahko sanjajo o prestopih težjih od 20 milijonov evrov. V Rusiji, točneje pri Zenitu, teh težav nimajo – klub iz Sankt Peterburga, ki je v lasti energetskega koncerna Gazproma, je pred dnevi šokiral z nakupom Portugalca Bruna Alvesa za 22 milijonov evrov, po pisanju ruskih medijev pa je pred vrati še en megalomanski posel, ki naj bi bil vreden celo nekaj milijonov evrov več.

Zenit je namreč izrazil zanimanje za nakup ruskega reprezentančnega krila Jurija Žirkova, ki je pred pričetkom minule sezone iz moskovskega CSKA prestopil k londonskemu Chelseaju. Zaradi poškodb je 26-letni Rus lani odigral le 17 tekem, tudi sicer pa ga trener Carlo Ancelotti ne vidi kot enega od svojih ključnih igralcev. Zenit, ki je v minuli sezoni v domačem prvenstvu zasedel tretje mesto, naj bi že navezal stike z angleškim velikanom, po pisanju ruskih časnikov pa je bogati klub iz Sankt Peterburga za Žirkova pripravljen odšteti kar 25 milijonov evrov.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE