Anže Zajič   16. september 2010
Nicolas Anelka razkril razlog zanimivega slavja na tekmi proti Žilini

Lisice za francosko zvezo

Francoski nogometaš in napadalec Chelseaja Nicolas Anelka je razkril, zakaj je zadetka proti Žilini slavil s prav posebno gesto. Poslal je sporočilo francoski nogometni zvezi.
SORODNE NOVICE
Tavares potrebuje "družbo"
17.8.2017 | Evropski pokali
Costa: Hočem samo Atletico!
17.8.2017 | Evropske lige
Z malo sreče in navijači bo šl...
17.8.2017 | Evropski pokali
Video: Je to enajstmetrovka?
17.8.2017 | Evropski pokali
Video: Izjemen gol Nwakaemeja
17.8.2017 | Evropski pokali
Poraz, ki ne zapira vrat
16.8.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Francoski nogometaš Nicolas Anelka je bil junak zmage Chelseaja v uvodnem krogu Lige prvakov. Londončani so v gosteh brez težav premagali Žilino, ki je padla z rezultatom 4:1, dvakrat pa se je med strelce vpisal prav Anelka, ki je za nameček enkrat še podal. Med slavjem zadetkov se je 31-letnik sicer odločil za zanimivo potezo - prekrižal je dlani, kot da mu je nekdo na roke nadel lisice. Zakaj? Tudi to so ga novinarji pobarali po koncu tekme.

"To je bilo nekaj - preprosta gesta, ki sem jo namenil francoski zvezi. Seveda zaradi tega, kar se je zgodilo na svetovnem prvenstvu. To, kar se je zgodilo poleti, je seveda preteklost in sedaj sem povsem osredotočen le na svoj klub," je dejal Francoz in še enkrat odgovoril na vprašanje, ali je njegove reprezentančne nepreklicno konec: "Igranje za Francijo me ne zanima več, nikoli se ne bi želel vrniti. Moja tokratna gesta je bila dejansko zgolj šala in ne nekaj resnejšega. Prav tako nisem več jezen." Francoska zveza je nogometaša sicer zaradi njegove vloge pri "uporu" v Južni Afriki, ko je med drugim brez sramu ozmerjal tedanjega selektorja Raymonda Domenecha, kaznovala kar 18 tekmami prepovedi igranja za Galske peteline. A tudi, ko se bo kazen iztekla, se Anelka ne bo vrnil...
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE