Anže Zajič   16. september 2010
Nicolas Anelka razkril razlog zanimivega slavja na tekmi proti Žilini

Lisice za francosko zvezo

Francoski nogometaš in napadalec Chelseaja Nicolas Anelka je razkril, zakaj je zadetka proti Žilini slavil s prav posebno gesto. Poslal je sporočilo francoski nogometni zvezi.
SORODNE NOVICE
V Ljudskem vrtu do lepega priz...
21.10.2017 | Evropski pokali
Proti Mariboru delno zaprt sta...
21.10.2017 | Evropski pokali
Juve zaslužil kar 110 milijono...
20.10.2017 | Evropski pokali
Navijači pahnili Romo v težave
20.10.2017 | Evropski pokali
Ronaldo je moj velik idol
19.10.2017 | Evropski pokali
Saul: Nismo dovolj dobri
19.10.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Francoski nogometaš Nicolas Anelka je bil junak zmage Chelseaja v uvodnem krogu Lige prvakov. Londončani so v gosteh brez težav premagali Žilino, ki je padla z rezultatom 4:1, dvakrat pa se je med strelce vpisal prav Anelka, ki je za nameček enkrat še podal. Med slavjem zadetkov se je 31-letnik sicer odločil za zanimivo potezo - prekrižal je dlani, kot da mu je nekdo na roke nadel lisice. Zakaj? Tudi to so ga novinarji pobarali po koncu tekme.

"To je bilo nekaj - preprosta gesta, ki sem jo namenil francoski zvezi. Seveda zaradi tega, kar se je zgodilo na svetovnem prvenstvu. To, kar se je zgodilo poleti, je seveda preteklost in sedaj sem povsem osredotočen le na svoj klub," je dejal Francoz in še enkrat odgovoril na vprašanje, ali je njegove reprezentančne nepreklicno konec: "Igranje za Francijo me ne zanima več, nikoli se ne bi želel vrniti. Moja tokratna gesta je bila dejansko zgolj šala in ne nekaj resnejšega. Prav tako nisem več jezen." Francoska zveza je nogometaša sicer zaradi njegove vloge pri "uporu" v Južni Afriki, ko je med drugim brez sramu ozmerjal tedanjega selektorja Raymonda Domenecha, kaznovala kar 18 tekmami prepovedi igranja za Galske peteline. A tudi, ko se bo kazen iztekla, se Anelka ne bo vrnil...
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE