Uredništvo    17. januar 2017
Nova pravila so spremenila vse

Kitajci potrdili ponudbo za Costo

Bogati lastnik Tianjina Shu Yuhui je potrdil poročanje medijev, da je bil njegov klub pripravljen plačati pravo bogastvo za Diega Costa. Želel je še številne druge zvezdnike, a se je nato zgodil velik zasuk.
SORODNE NOVICE
Razšla sta se Everton in Koema...
23.10.2017 | Evropske lige
Klopp bi moral prevzeti odgovo...
23.10.2017 | Evropske lige
Izboljšati se moramo in to hit...
23.10.2017 | Evropske lige
Neustrašni Harry našel novo žr...
22.10.2017 | Evropske lige
Poskrbimo, da bo želel ostati
22.10.2017 | Evropske lige
Usoda ni več v mojih rokah
22.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Zanimanje kitajskega Tianjina za odličnega Brazilca Diega Costo je bilo konkretno, saj je lastnik omenjenega kluba Shu Yuhui v pogovoru za lokalno televizijsko postajo Tianjin TV potrdil poročanje medijev, da je bil njegov klub pripravljen "razbiti banko" za sijajnega golgeterja londonskega Chelseaja.

Yuhui je obenem razkril, da se je potegoval še za številne ostale zvezde evropskega nogometa, načrti pa so padli v vodo zaradi nenadne spremembe pravilnika, po kateri bodo lahko odslej kitajski klubi v začetno enajsterico na tekmah kitajskega prvenstva imenovali le tri tuje nogometaše.

"Če bi v veljavi ostalo staro pravilo '4+1", bi že to leto naredili velike investicije v naš kader. Zdaj se je to spremenilo, saj imamo lahko le tri tuje nogometaše. Ta ukrep je spremenil naše načrte. Res je, da smo želeli kupiti Diega Costo, lahko pa tudi potrdim, da smo poslali ponudbo za Edinsona Cavanija in bili z njim že v precej globoko v  pogajanjih," je povedal Yuhui.

Chelsea naj bi s Costino prodajo zaslužil približno 90 milijonov evrov, Costa pa bi s 30 milijoni evrov letne plače postal najbolje plačani igralec sveta. Yuhui je razkril, da se je bil Chelsea pripravljen pogovarjati, a šele po koncu sezone.

"Nismo si mogli privoščiti, da čakamo pol leta. Še naprej čakamo in se pogajamo, vendar bomo na koncu dobili nekoga. Targetirali smo številne napadalce, poslali smo ponudbo za Karima Benzemaja, vendar pa imamo po tej spremembi pravilnika zvezane roke," je povedal Yuhai, in razkril še to, da je bil v navezi s portugalskim superagentom Jorgejem Mendesom blizu sklenitve prestopa dveh njegovih varovancev.

"Mendes je pred nekaj dnevi prišel k meni domov in med drugim sva se pogovarjala tudi o tem, kako rešiti problem z Diegom Costo. Bili smo v procesu sklenitve dveh prestopov. Pogodbe so bile narejene, cena dogovorjena. Eden je bil Radamel Falcao drugi pa Raul Jimenez iz Benfice. Igralca sta bila pripravljena prestopiti k nam. nato pa je do nas prišla novica o omejitvah števila tujcev in višine plač, zato smo morali namere opustiti."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
bumbazumba 17.1.2017, 19:37 Prijavi komentar
Polet nej gre za 100+ milijonov, do konca sezone pa naj se ene 10-15golov zabije 😉
hazard17 17.1.2017, 18:23 Prijavi komentar
Danes je že opravil trening z ekipo.
ti_si_kralj 17.1.2017, 16:15 Prijavi komentar
@Diego Costa ti si kralj
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE