Uredništvo    23. december 2015
Prva tiskovna konferenca Guusa Hiddinka

Igralci, poglejte se v ogledalo

Novi trener Chelseaja Guus Hiddink je prvič, odkar se je vrnil v London, stopil pred novinarje. Govoril je približno 20 minut, svoje igralce pa javno opozoril, naj bodo kar se da samokritični.
SORODNE NOVICE
Tottenham potrdil Sanchezov pr...
18.8.2017 | Evropske lige
Pritegnila me je veličina Unit...
18.8.2017 | Evropske lige
Tottenham podira rekord
18.8.2017 | Evropske lige
Kupiti Arsenal, odpustiti Weng...
18.8.2017 | Evropske lige
Costa: Hočem samo Atletico!
17.8.2017 | Evropske lige
Pep zdaj lovi še Evansa
17.8.2017 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Začenja se nova era v Chelseaju. Guus Hiddink je dobil v roke ekipo z načeto samozavestjo in slabimi rezultati v letošnji sezoni. Znašel se je v vlogi, v kakršni je pred leti že bil. Zamenjal je Portugalca Joseja Mourinha

"Ne bi smel priti sredine sezone. Ker sem, to pomeni, da je nekaj narobe. Vseeno sem vesel, da sem nazaj. Pred nekaj leti sem že bil tu v podobni situaciji," je dejal izkušeni Nizozemec in se dotaknil tudi Mourinha: "Če pogledate njegove rezultate, je izjemen. Osvojil je ogromno lovorik. Toda v nogometu se dogaja marsikaj. Ljudje sprejemajo odločitve, jaz pa sem prišel, ker sem bil naprošen."

Chelsea je v kar zajetnih težavah. Hiddink je prepričan, da se da storiti marsikaj: "Nikoli ni lahko po osvojitvi naslova. Postaneš bolj ležeren. Ne moremo pa kar reči, da so zdaj vse težave rešene, ker sem jaz prišel v klub."

Četrto mesto v Premier League prinaša Ligo prvakov. Za Chelsea je ta hip težko dosegljivo: "Matematično je mogoče. Liga je izjemno močna. Vsak lahko premaga vsakogar."

Hiddink se je dotaknil tudi navijačev: "Upam, da bodo navijači podpirali to ekipo. Moštvo pa je tisto, ki mora zdaj pokazati pobudo. Vem, da navijači Chelseaja podpirajo igralce."

Opozoril pa je tudi svoje igralce. Prepričan je, da morajo biti samokritični: "Z ekipo sem govoril včeraj. Malce smo govorili o preteklosti... Zakaj sem tukaj, zakaj smo, kjer smo. Rekel pa sem jim tudi, da se morajo pogledati v ogledalo in biti samokritični. Ne samo za sekundo, ampak za dlje časa."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Wilt Chamberlain 23.12.2015, 18:32 Prijavi komentar
Hehe :D
tomdro 23.12.2015, 17:27 Prijavi komentar
Saj verjetno se še prevečkrat in kakor pravi Magnifico: "Pogledam se rad v ogledalo. Od sreče mi gre kar na jok!"
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE