Damjan Tratnik   30. januar 2012
Chelsea kupuje mladega Belgijca

De Bruyne pred vrati Chelseaja

Angleški velikan Chelsea bo v prihodnjih dneh podpisal pogodbo z mladim belgijskim reprezentantom Kevinom De Bruynejem iz Genka. Prestop vreden okoli 7 milijonov funtov.
SORODNE NOVICE
Najmanjši premagal največjega
21.10.2017 | Evropske lige
Mislim, da se bo vrnil že leto...
20.10.2017 | Evropske lige
Uživam trdno podporo vodstva
19.10.2017 | Evropske lige
Mourinho naj raje razmišlja o ...
19.10.2017 | Evropske lige
Edin in Eden dvakrat za remi
18.10.2017 | Evropske lige
Zmaga je za separatiste
18.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Po vratarju Thibautu Courtoisu in napadalcu Romeluju Lukakuju se bo na Stamford Bridge preselil že tretji Belgijec v eri Andreja Villasa Boasa. Londonski klub je namreč tik pred podpisom pogodbe z belgijskim krilom Kevinom De Bruynejem, ki se za približno 7 milijonov evrov v Anglijo seli iz vrst aktualnega belgijskega prvaka Genka.

"Kevin De Bruyne je že dalj časa na seznamu želja in sam s tem prestopom nimam veliko opravka. Seveda pa sem o tem seznanjen. Gre za nakup, ki je del klubske strategije za prihodnost. Storil bom vse, da pri nas do konca razvije svoj potencial," je povedal Villas Boas.

De Bruyne je bil v minuli sezoni z 16 asistencami najboljši asistent belgijskega prvenstva, že leto poprej pa je na prijateljski tekmi proti Finski že z 19 leti debitiral v majici belgijske reprezentance. Dobro formo je pokazal tudi minuli konec tedna, ko je dosegel dva zadetka ob visoki zmagi Genka proti Leuvnu s 5:0.

OGLAŠEVANJE