Uredništvo    6. marec 2017
Župan Londona potrdil projekt

Chelsea korak bližje novemu stadionu

Stamford Bridge naj bi v naslednjih letih dobil novo podobo. Povečana kapaciteta, dostop do podzemne železnice in povsem nov izgled bosta ta stadion postavila ob bok ostalim londonskim.
SORODNE NOVICE
Matin projekt pridobiva podpor...
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Scolari zapušča Guangzhou
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Ko preprosto noče v gol...
19.10.2017 | Mednarodni nogomet
Mourinho naj raje razmišlja o ...
19.10.2017 | Evropske lige
Edin in Eden dvakrat za remi
18.10.2017 | Evropske lige
Blanc kandidat za klop ZDA
18.10.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Vse bolj verjetno se zdi, da bo Chelsea v prihodnje desetletje zakorakal s prenovljenim oz. povsem novim Stamford Bridgeom. Iz Anglije namreč prihaja novica o zeleni luči, ki jo je za več kot 500 milijonov funtov vreden projekt gradnje novega stadiona dal londonski župan Sadiq Khan.

"London je eno od svetovnih športnih središč in presrečen sem, da bomo kmalu naboru sijajnih aren dodali tudi nov Chelseajev stadion," je povedal Khan, ki je bil posebej navdušen nad dizajnom ter uporabnostjo novega objekta v smislu povezanosti z obstoječim prometnim omrežjem.

"Gre za visokokakovostno in spektakularno oblikovno podobo stadiona, ki bo znatno povečala kapaciteto in hkrati navijačem ponudila lahek dostop do bližnjic prometnih povezav," je navdušeno dejal Khan. Stadion bo povečal kapaciteto na 60.000 mest, v svoji novi podobi pa bo direktno povezan tudi s podzemno železnico na postaji Fulham Broadway.

Načrt stadiona sta oblikovala belgijska arhitekta Herzog in de Meuron, ki sta načrtovala tudi pekinški olimpijski stadion in Bayernovo Allianz Areno. Gradnja novega stadiona sicer pomeni, da bo Chelsea moral iskati začasen dom. Novi Stamford Bridge naj bi svoja vrata odprl z začetkom sezone 2021/22.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE