Damjan Tratnik   29. september 2010
Bursaspor se je odpovedal dresom, ki so podobni Celticovim

Lahko bi izzivali, a ne bodo

V drugem krogu Lige prvakov se bosta v Glasgowu pomerila škotski klub Rangers in Bursaspor iz Turčije. Gostje bi lahko igrali v dresih, ki so podobnim Celticovim, a ne bodo izzivali.
SORODNE NOVICE
Juve zaslužil kar 110 milijono...
20.10.2017 | Evropski pokali
Navijači pahnili Romo v težave
20.10.2017 | Evropski pokali
Ronaldo je moj velik idol
19.10.2017 | Evropski pokali
Saul: Nismo dovolj dobri
19.10.2017 | Evropski pokali
Lukaku in Matić tolažila mlade...
19.10.2017 | Evropski pokali
Mi skupaj eno smo!
19.10.2017 | Evropski pokali
(foto: Getty Images)
Turški prvoligaš Bursaspor ima za tekme v gosteh izdelane drese, ki so na prvi pogled povsem podobni tistim, ki jih nosijo nogometaši Celtica. To seveda ne bi bilo nič nenavadnega, če v drugem krogu najelitnejšega tekmovanja Turkov ne bi čakalo gostovanje na Ibroxu, štadionu v Glasgowu, na katerem domujejo Rangersi. Slednji so največji rival Celtica, da se navijači obeh škotskih klubov ne marajo, ni skrivnost. In ker pri Bursasporju nočejo izzivati in še povečati napetost, so se odločili, da tokrat ne bodo nosili dresov z zeleno-belimi vodoravnimi črtami.

"Nogometaši bodo imeli oblečene drese, ki so podobni tistim od Ajaxa. Takšne smo nosili že proti Valencii. Od svojih varovancev pričakujem nadzorovano agresivnost, seveda pa ni razloga, zakaj bi še dodatno podpihovali strasti. Igrali bomo na trdo in zagotovo ne bomo varčevali z močmi, zares pa nočemo nikogar provocirati. Takšna je pač naša miselnost," pravi trener Bursasporja Ertugrul Saglam, nogometaš Ivan Ergić dodaja: "Res je, da bi lahko nosili drese, podobnem tistim, ki jih ima Celtic, toda sem nismo prišli, da bi izzivali kogarkoli. Smo poštena ekipa, ki se zgleduje po smernicah fair playja. Na igrišču smo brez milosti, a pošteni in zagotovo ne umazani."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE