Damjan Tratnik   26. november 2012
Borussia je izkazala rekorden dobiček

Prodaja ni potrebna

Izvršni direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke pravi, da Borussii ni potrebno prodati odličnega poljskega napadalca Roberta Lewandowskega.
SORODNE NOVICE
Vrača se Bundesliga: Pet ugoto...
18.8.2017 | Evropske lige
Kampla snubi ambiciozni Leipzi...
18.8.2017 | Evropske lige
Allianz Arena odpira novo sezo...
18.8.2017 | Evropske lige
Dembele niti milimeter bližje ...
17.8.2017 | Evropske lige
Coutinho in Dembele sta blizu
17.8.2017 | Evropske lige
Noben igralec ni večji od ekip...
17.8.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Robert Lewandowski je največji trenutni "problem" Borussie iz Dortmunda, saj naj bi trenutno prvi strelec nemškega prvenstva z devetimi zadetki že večkrat vodstvo kluba zaprosil, naj mu v naslednjem poletnem prestopnem roku omogočiti prestop v večji klub. Ker se Poljaku pogodba z Dortmundom izteče leta 2014 in sodeč po utripu iz nemških medijev podaljšanje sodelovanja ni najbolj verjetno, je marsikdo pričakoval, da ga bo Dortmund poleti prodal in se tako izognil scenariju, da bi svojega najboljšega napadalca čez dve leti izgubil brez odškodnine. Izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke pravi, da Dortmund v njegovem primeru ne bo špekuliral.

"Gre za preprosto igro številk. Finančno se nam bolj splača, če ostane do konca pogodbe in igra dobro kot pa če ga poleti prodamo in zanj iztržimo visoko odškodnino. Dortmund nima nikakršnega finančnega pritiska, da bi to moral storiti," je povedal Watzke.

Zadnji finančni podatki kažejo na to, da imajo Watzkejeve besede zelo čvrsto podlago. Borussia je v sezoni 2011/12 ustvarila kar 39.3 milijona evrov dobička, kar je najboljši poslovni izid v zgodovini nemškega klubskega nogometa.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
piksi 26.11.2012, 21:56 Prijavi komentar
Kako zelo privoščim Borussiji,če ga ne bodo prodali,bodo dokazali kako velik klub bodo počasi postali,potem morajo samo še igralci spoznati,da je boljše igrati za Borussio kot biti tujec v nekem drugem klubu,zelo simpatičen klub,naj bodo evropski prvaki
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE