Uredništvo    13. april 2017
Nemška policija aretirala eno osebo v zvezi z napadom na avtobus Dortmunda

Policija sumi islamiste

Nemška policija je v zvezi z bombnim napadom na avtobus Dortmunda osumila dve osebi, ki naj bi pripadali"islamističnemu gibanju". Eni so že odvzeli prostost.
SORODNE NOVICE
V Ljudskem vrtu do lepega priz...
21.10.2017 | Evropski pokali
Proti Mariboru delno zaprt sta...
21.10.2017 | Evropski pokali
Juve zaslužil kar 110 milijono...
20.10.2017 | Evropski pokali
Navijači pahnili Romo v težave
20.10.2017 | Evropski pokali
Ronaldo je moj velik idol
19.10.2017 | Evropski pokali
Saul: Nismo dovolj dobri
19.10.2017 | Evropski pokali
(foto: /)
Nemška policija je vpela vse sile pri iskanju krivcev za srhljiv bombni napad na avtobus Borussie iz Dortmunda, zaradi katerega je bila v torek predvidena tekma četrtfinala Lige prvakov proti Monaco preložena za en dan. Odgovornost sta uradno priznali dve skupini, katerih identiteta pa še ni znana – v bližini eksplozije je policija našla pisma, ki napeljujejo na to, da so imeli napadalci islamistično ozadje, na spletu pa je odgovornost prevzela tudi skrajna levičarska skupina, a je policija po preiskavi izrazila globok sum v istovetnost njenih zapisov.

Nemški mediji poročajo, da sta osumljeni dve osebi, od katerih naj bi eno že aretirali, za drugo pa naj bi bil že v pripravi nalog za aretacijo. Tiskovni predstavnik javne tožilke Frauke Koehler je potrdil poročanje medijev, da je eksplozivno telo vsebovale kovinske drobce in da so v eksploziji šrapneli raztrgali naslanjalo na sedežu na avtobusu. Policija napad tretira kot teroristično dejanje, čeprav doslej motiv še naprej ostaja nejasen.

V  pismih, ki jih je policija našla v bližini napada – bombe so bile skrite za živo mejo in aktivirane na daljavo – naj bi napadalci zahtevali umik nemških letal Tornado iz Sirije ter zaprtje ameriške vojaške baze v mestu Ramstein.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE