Damjan Tratnik   18. avgust 2010
Nelson Valdez nič več za Borussio Dortmund

Iz Nemčije v Španijo

Paragvajski reprezentančni napadalec Nelson Valdez bo v prihodnji sezoni igral v španski prvi ligi. Dosedanji nogometaš Borussie iz Dortmunda je podpisal za Hercules.
SORODNE NOVICE
Prvi Anglež v zgodovini Dortmu...
22.10.2017 | Evropske lige
Video: Guedes razparal mrežo S...
22.10.2017 | Evropske lige
Polemičen prvi gol Barcelone
22.10.2017 | Evropske lige
Valencia postaja resna sila
21.10.2017 | Evropske lige
Bayern je ujel Dortmund
21.10.2017 | Evropske lige
Bayern ruši finančne rekorde
21.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Po skoraj desetletju v Nemčiji se je Nelson Valdez odločil za drastično spremembo tako v svoji karieri kot tudi življenju. Zapustil je namreč Dortmund, kjer je igral v dresu tamkajšnjega prvoligaša Borussie, in se preselil v Španijo, kjer se bo v prihodnje dokazoval kot član Hercluesa. Slednji se je v minuli sezoni prebil v prvo špansko ligo, Valdez pa bo zagotovo eden njegovih največjih adutov pri boju za obstanek.

"Podpisal sem pogodbo. Dokumenti so urejeni in v sredo bom uradno predstavljen v Alicanteju. Sedaj sem že novi član Herculesa in počutim se zelo dobro," je sporočil 26-letnik, za katerega naj bi Hercules plačal okoli 3,8 milijona evrov. To je znesek, ki ga nekdanji klub bivšega slovenskega reprezentanta Milana Osterca še nikoli ni odšel v svoji zgodovini. Valdez je torej tudi rekorder, zato bodo pričakovanja seveda še toliko večja.

"Ni me strah novega okolja in vem, da se bom v Španiji hitro znašel. Verjamem, da se bomo imeli z družino tukaj še precej lepše kot v Nemčiji," dodaja Valdez. Paragvajec se je sicer v Nemčijo preselil že leta 2001, ko mu je bilo sedemnajst let. Najprej je bil član Werderja iz Bremna, za Borussio je začel igrati leta 2006. Zanimivo je sicer, da se je Valdez odločil za klub, ki je v središču preiskave zaradi domnevnega nameščanja rezultata ene od tekem v minuli sezoni. Vodstvo Herculesa seveda vse obtožbe ostro zanika.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
Legendos 19.8.2010, 10:14 Prijavi komentar
bravo HERCULES!!!!macho hercules!!!!!Slednji se je v minuli sezoni prebil v prvo špansko ligo, Valdez pa bo zagotovo eden njegovih največjih adutov pri boju za obstanek.pa kaj vm ni jasn?hercules bo 100% pršu v evropo.živim v alicanteju in vm da ga bomo navijači iztrelil v sam vrh!!!! bravo
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE