Anže Zajič   4. junij 2012
Fabrice Muamba čaka na teste, ki bodo ponudili odgovor, kako naprej

Na zelo dolgi poti

Nogometaš angleškega prvoligaša Boltona Fabrice Muamba je pojasnil, da ga čez poletje čaka serija testov, ki bodo ponudili odgovor na vprašanje ali bo sploh še lahko brcal žogo ali ne.
SORODNE NOVICE
Mislim, da se bo vrnil že leto...
20.10.2017 | Evropske lige
Bilić gosti novinca
20.10.2017 | Evropske lige
Uživam trdno podporo vodstva
19.10.2017 | Evropske lige
Mourinho naj raje razmišlja o ...
19.10.2017 | Evropske lige
Zmaga je za separatiste
18.10.2017 | Evropske lige
Leicester se je razšel s Shake...
17.10.2017 | Evropske lige
(foto: splet)
Medtem ko se bodo najboljše reprezentance na Stari celini borile za naslov evropskega prvaka in bodo njihovi navijači trepetali za usodo svojih ljubljencev, si bo Fabrice Muamba nohte grizel zaradi nečesa drugega. Da bo spremljal tekme Eura 2012, verjetno ni dvoma, a v njegovih mislih bo nekaj vseeno precej bolj prisotno. Nogometaša angleškega prvoligaša Boltona namreč čez poletje čaka trenutek resnice - trenutek, ki mu bo ponudil odgovor na vprašanje, ali bo še kdaj brcal žogo ali ne.

Kaj se je z Muambo zgodilo marca letos, je vsem dobro znano. Vezist je sredi tekme proti Tottenhamu nenadoma izgubil zavest. Zgrudil se je na zelenico in bil nekaj časa celo klinično mrtev. Odpovedalo mu je srce, a kljub temu je preživel. Zdravniki so ga ohranili pri življenju, čeprav so bile sprva napovedi zelo črnoglede. Kar je sledilo, je bil skorajda čudež: Muamba je neverjetno hitro povsem okreval. Povsem okreval v njegovem primeru seveda pomeni, da njegovo življenje ni več ogroženo, se pa ob tem poraja velik dvom, če bo še kdaj sploh igral nogomet. Muamba zaenkrat še nima odgovora na to vprašanje, čeprav ni dvoma, kaj si želi. Še bi igral, a seveda ne za ceno svojega življenja.

Vesel, ker je tukaj

"V kratkem me v Angliji čaka sestanek z zdravniki, ki mi bodo povedali, kakšen bo moj naslednji korak. Dejstvo je, da me še vedno čaka ogromno testov, ko bodo znani rezultati, pa bo več znano glede moje prihodnosti. In prav ti testi bodo ponudili odgovor na to, ali bom še igral nogomet ali ne," pravi 24-letnik, čigar srce se je zaustavilo za neverjetnih 78 minut, in nadaljuje: "V tem trenutku mi gre dobro od nog. Vsak dan se trudim na svojem popolnem okrevanju. Toda pot, ki je pred menoj, je še zelo dolga. Za zdaj sem vesel, da sem tukaj, med vami. Uživam v času, ki ga preživljam s svojo družino. Nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo." Muamba se je sicer v teh dneh mudil v Madridu, kamor je odpotoval na vabilo obeh ekip nekdanjih zvezdnikov Reala in Manchester Uniteda. Ko se je pojavil na štadionu Santiago Bernabeu, kjer je med drugim prinesel žogo za začetni udarec na tekmi, so mu obiskovalci namenili stoječe ovacije in to mu je seveda vlilo dodatnih moči.

"Zelo sem bil vesel, ker sem lahko bil med gledalci na tekmi. Zares sem začutil naklonjenost navijačev. Zahvaliti se moram Realu za vabilo in vsem, ki so me tako prijetno pozdravili. Tega dne ne bom nikoli pozabil. Pogovarjal sem se s prvim možem Reala Florentinom Perezem in vsemi nogometaši. Zelo sem hvaležen, ker sem doživel vse to. Zaradi takšnih stvari še toliko bolj cenim čudež življenja, ki nam je dan," je še pristavil nekdanji član londonskega Arsenala.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Charlton&Law&Best 4.6.2012, 14:17 Prijavi komentar
Lepo da so ga povabl :), sam pa nevem če bi se še kdaj spuščau u aktivno igranje nogometa. Če se mu je to že zgodl se mu lahk tut ponovi, no upam da se motim in da bo vse ok če bo še kdaj igrau.
zajtam 4.6.2012, 11:31 Prijavi komentar
"kritično mrtev", verjetno bo bolj prav klinično mrtev.Fabi vso srečo...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE