Anže Zajič   1. september 2010
Rene Krhin in Nemanja Mitrovič z novim trenerjem

Malesani na klopi Bologne

Bologna ima novega trenerja. Še pred prvim krogom Serie A se je moral posloviti Franco Colomba, na njegovo mesto pa se je preselil izkušeni Alberto Malesani.
SORODNE NOVICE
Gole bo nadgradil z novo pogo...
19.10.2017 | Evropske lige
Padla prva trenerska glava v S...
17.10.2017 | Evropske lige
Evrogol Romula osrečil Verono
16.10.2017 | Evropske lige
Milan potrebuje več časa
16.10.2017 | Evropske lige
Ni bilo prekrška za enajstmetr...
16.10.2017 | Evropske lige
Sploh ne morem opisati
16.10.2017 | Evropske lige
Rene Krhin je dobil novega trenerja. (foto: SPS)
Po Reneju Krhinu se je v vrste italijanskega prvoligaša Bologne preselil tudi njegov mladi rojak Nemanja Mitrovič, oba Slovenca pa sta v sredo dobila novega trenerja. Na štadionu Renato Dall'Ara so Franca Colomba odpustili že tik pred prvo tekmo nove sezone proti Interju (slednji je le remiziral, končni izid je bil 0:0), njegovo delo pa bo nadaljeval Alberto Malesani. Slednji je na Apeninskem polotoku dobro poznan, saj je v preteklosti vodil številne znane klube.

Kariero je začel pri Chievu iz Verone, zatem pa je sedel tudi na klopeh Fiorentine, Parme, Hellasa iz Verone, Modene, Udineseja, Empolija in Siene, pri kateri so ga odpustili ob koncu minule sezone. Pred petimi leti se je 56-letnik sicer preizkusil tudi izven Italije - odšel je v Grčijo, kjer je prevzel ekipo velikana Panathinaikosa, a ni dolgo ostal v Atenah. Na jugu Evrope ga kljub temu še dolgo niso pozabili, in sicer predvsem zaradi njegovega izbruha po tekmi z Iraklisom, ko je na tiskovni konferenci kar 21-krat izrekel besedo cazzo - moški spolni organ v slovenskem jeziku...

Colomba se je moral sicer posloviti, ker je predsednik kluba Sergio Porcedda ocenil, da ne verjame v projekt, ki so se ga lotili. Prav tako mu je očital, da je preveč črnogled in da kot takšen ni primere za vodenje kluba, ki mu večina napoveduje boj za obstanek med elito.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE