Anže Zajič   12. september 2013
Albano Guaraldi obžaluje prevzem člana Serie A

Bologna je naprodaj

Italijanski prvoligaš Bologna je naprodaj, potem ko se je Albano Guaraldi odločil, da ima dovolj žalitev s strani navijačev. Danes mu je žal, da je klub rešil pred bankrotom.
SORODNE NOVICE
Evrogol Romula osrečil Verono
16.10.2017 | Evropske lige
Milan potrebuje več časa
16.10.2017 | Evropske lige
Ni bilo prekrška za enajstmetr...
16.10.2017 | Evropske lige
Sploh ne morem opisati
16.10.2017 | Evropske lige
Blagajniki Interja slavijo rek...
15.10.2017 | Evropske lige
Jelenič z dvema zapečatil zmag...
15.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Albano Guaraldi, predsednik italijanskega prvoligaša Bologne, je potrdil, da je klub, ki ga je vsega dve leti pred tem rešil pred bankrotom, sedaj že naprodaj. Guaraldi je klub s štadiona Renato Dall'Ara prevzel leta 2010, leto kasneje pa postal tudi predsednik, ko je zamenjal Marca Pavignanija. Za prevzem je zapravil okoli 11 milijonov evrov, Bologni pa gre tudi oziroma predvsem po njegovi zaslugi sedaj precej bolje od rok. Guaraldi se je za prodajo menda odločil, ker je sila razočaran nad navijači. Ti so se spravili nanj, potem ko je letos poleti odobril prestop Saphirja Taiderja v Inter in vrnitev Alberta Gilardina v Genoo.

"Klub je naprodaj, če se bo seveda našel resen kupec. Nekdo, ki bo pripravljen povrniti to, kar smo v Bologno vložili jaz in moji poslovni partnerji. Moj vložek znaša okoli 11 milijonov evrov. Če bi lahko zavrtel čas nazaj, verjetno ne bi še enkrat šel po tej poti. Očitno sem med navijači povzročil preveliko evforijo, sedaj pa me žalijo in blatijo moje ime. Res ne vem, kako bi si lahko pridobil nazaj njihovo zaupanje," je pojasnil Guaraldi. Za Bologno sicer igra tudi slovenski reprezentant Rene Krhin, ki je od leta 2010 dalje odigral 39 tekem in se enkrat vpisal tudi med strelce.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE