Uredništvo    27. februar 2016
Nov dogovor med Barcelono in Skladom Združenih narodov

Unicefu v štirih letih osem milijonov

Barcelona je podaljšala sodelovanje z Skladom Združenih narodov za otroke (Unicefom), čigar logotip že več sezon krasi dres enega najmočnejših klubov na svetu.
SORODNE NOVICE
Mbappe je želel v Barcelono
20.10.2017 | Evropske lige
Matin projekt pridobiva podpor...
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Marcelino je vzrok uspeha!
20.10.2017 | Evropske lige
Real bo moral brez Navasa
20.10.2017 | Evropske lige
Scolari zapušča Guangzhou
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Evropska sezona na nitki
19.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Prav Unicef je imel to čast, da je kot prvi zasedel mesto na sprednji strani dresa Barcelone, ki do leta 2006 tja ni spustila nobenega pokrovitelja. Unicef pokrovitelj katalonskega velikana v pravem pomenu te besede ni bil, saj mu je v donacijah plačevala Barcelona, a niti Katalonci niso dolgo zdržali v svoji velikodušnosti.

Katarski milijoni so premagali Sklad Združenih narodov za otroke, ki je sicer ostal na dresu "Blaugrane", a v mnogo manj vidni izvedbi. Toda sodelovanje ostaja do današnjih dni, letno je Barcelona namenjala po 1,5 milijona evrov za otroke po svetu.

Sodelovanje naj bi bilo od februarja naprej še poglobljeno, Barcelona pa bo pomagala projektom v Gani, Braziliji, Južni Afriki in na Kitajskem. Sodeč po novi pogodbi bo klub do leta 2020 Unicefu vsako leto nakazal dva milijona evrov za izobraževanje.

"Želimo doseči otroke po vsem svetu in še naprej želimo biti klub, ki ga otroci po vsem svetu občudujejo in imajo radi. Še enkrat smo pokazali, da smo več kot klub,"
je ob objavi novice klubski moto "Mes que un club" (Več kot klub, op. a.) omenil predsednik Josep Maria Bartomeu.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE