Uredništvo    22. marec 2014
Gerardo Martino pred el clasicom

Točka na clasicu ne bo dovolj

Remi na jutrišnjem el clasicu za Barcelono ne bi bil preveč dober rezultat, pravi Gerardo Martino. Obračun z madridskim Realom vidi kot zadnjo priložnost v bitki za naslov španskega državnega prvaka.
SORODNE NOVICE
Celti se je odprlo
16.10.2017 | Evropske lige
Atletico ima neverjetnega vrat...
16.10.2017 | Evropske lige
Prilagodili se bomo jedilniku
14.10.2017 | Evropske lige
Želimo znižati zaostanek
14.10.2017 | Evropske lige
Simeone namesto zelenice o pri...
14.10.2017 | Evropske lige
Guardiola je bil nespoštljiv
14.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Pri Barceloni zatrjujejo, da so tudi v letošnji sezoni favorit za osvojitev naslova državnega prvaka. Prav vse pa Kataloncem v zadnjem obdobju ne gre po načrtih. Na jutrišnjem el clasicu zato nujno potrebujejo zmago nad starim rivalom, s katero bi se vodilnemu klubu lige Realu približali le na točko zaostanka. Da točka jutri ne bo dovolj, se strinja tudi trener Barcelone Gerardo Martino

"Mislim, da bo to naša zadnja priložnost letos. Po el clasicu je le še devet tekem. Ni seveda isto, če zaostajaš za točko, za štiri ali pa celo za sedem. V tej fazi sezone klubi, ki se borijo za najvišja mesta, navadno ne 'kiksajo'," pravi Martino. 

"Točka ne bo dovolj. Okoliščine sicer potem povedo, če je remi v danem trenutku uspeh ali ne, mislim pa, da je vsem jasno, da bomo jutri morali zmagati. Nekaj tekem v gosteh smo letos resda slabo odigrali, smo jih pa kar nekaj tudi dobro. V mislih moramo imeti tekmo v Manchestru ali pa tekmo z Valladolidom," dodaja Argentinec. 

Martino je spregovoril tudi o Brazilcu Neymarju. Nekdanji nogometaš Santosa je v zadnjem obdobju, posebej, odkar je izbruhnila afera glede njegovega rekordnega prestopa, deležen ostrih kritik. Njegova forma je naglo padla: "Proti Manchester Cityju je dobro igral. Prepričan sem, da bo potrdil moje besede, da je eden najboljših nogometašev na svetu. Kmalu ljudje o njem ne bodo več govorili kot le o običajnem nogometašu, ker to pač ni."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE