Uredništvo    13. junij 2013
Messi zanika obtožbe

Svoje obveze je plačeval

Lionel Messi je šokiran nad navedbami španskih medijev, češ da je v štirih letih skupaj z očetom utajil kar štiri milijone evrov v obliki neplačanih davkov. Obtožbe odločno zanika.
SORODNE NOVICE
V najboljših ligah največ igra...
24.10.2017 | Evropske lige
Obrnil hrbet Atleticu, zdaj še...
24.10.2017 | Evropske lige
Barcelona v Murcii za osmino f...
24.10.2017 | Evropske lige
Ronaldo (znova) najboljši na s...
23.10.2017 | Mednarodni nogomet
Nikoli več ne bom trener
23.10.2017 | Evropske lige
Miren večer na Bernabeuju
22.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Barcelonin superzvezdnik Lionel Messi se je v Španiji znašel pod lupo davčnih preiskovalcev, po tem, ko naj bi bilo ugotovljeno, da je Argentinec med leti 2006 in 2009 utajil štiri milijone evrov, ki naj bi izginili na bančnih računih njegovih podjetij v Belizeju in Urugvaju. Omenjeni znesek naj bi se dotikal davkov, ki bi jih moral plačati na račun trženja pravic svoje blagovne znamke, po najhujšem scenariju pa naj bi 26-letnemu zvezdniku grozilo celo šest let zaporne kazni. Messi se trenutno mudi v Braziliji, preko svojih zastopnikov pa že sporočil, da je njegova vest čista ter da je vse davčne obveznosti poravnal v skladu s špansko zakonodajo.

"Presenečeni smo nad novicam iz Španije, saj nikoli nismo bili v nikakršnem prekršku. Vedno smo izpolnjevali vse davčne obveznosti. Naših finančnih svetovalci bodo poskrbeli za to, da se ta situacija v čim krajšem možnem času razjasni," so sporočili iz tabora argentinskega zvezdnika.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 4
Starejši naprej | Novejši naprej
gorica 13.6.2013, 12:17 Prijavi komentar
ja, če dokažejo to, kar je osumljen, bo plačal kazen, na zaporno kazen, kot sem prebral, večinoma ne obsojajo. poleg 4.1 mil €, kolikor naj bi dolgoval, bi moral plačati še 2-kratno do 6-kratno kazen, torej 4.1 mil € + 8 do 25 mil €. ima pa vsekakor najete določene odvetnike in finančne svetovalce, ki se bodo s tem sedaj ukvarjali.
Katalonec 13.6.2013, 12:04 Prijavi komentar
Če dokažejo krivdo, bo pač moral plačati kazen. Vendar predvsem bode v oči to, da sigurno sam ni utajeval nič, kajti vsi imajo zaposlene ''finančne'' svetovalce. Predvsem se mi zdi da so južno američani problematični glede tega. Namreč njihovi agentje so v večini kar sorodniki. Predvidevam da je tako tudi pri financah. V takih primerih je najbolje najeti usposobljeno agencijo.
elativ 13.6.2013, 11:53 Prijavi komentar
Ne rečem da ni kriv, lahko pa iz izkušenj povem, ko sem bil na Tenerifih, da talajo Španci kazni kot Dedek Mraz bonbone. Najprej so mi odpeljali najet avto s parkirišča potem pa še po pošti zaradi domnevne prekoračitve dovoljene hitrost in to 7 km/h več od dovoljenih 120 - 1 uro sem se kregal glede prve kazni, da ni bilo nikjer oznak in nisem hotel plačati...na koncu sem plačal prekršek ne pa tudi odvoz vozila) tako da je tudi zelo verjetno, da hočejo na slio zaslužit birokrati - kriza je velika v Španiji :x
Napoli 13.6.2013, 11:49 Prijavi komentar
ja ves da bo sel v zapor, se hilda se ne da
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE