Uredništvo    21. julij 2013
Tito Vilanova v odprtem pismu

Sedaj je na vrsti drugačen boj

Tito Vilanova je priznal, da ga sedaj čaka bitka drugačna vrste. S položaja trenerja Barcelone je odstopil, ker ni več mogel biti stoodstoten pri svojem delu.
SORODNE NOVICE
Barcelona s tožbo nad Neymarja
22.8.2017 | Evropske lige
Dembele zdaj že bližje Nou Cam...
22.8.2017 | Evropske lige
Villarreal razočaral na uvodni
21.8.2017 | Evropske lige
Uradno: Kondogbia v Valencio
21.8.2017 | Evropske lige
Klavzula je potekla že pred me...
21.8.2017 | Evropske lige
Messi bo podpisal, okrepitve b...
21.8.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V petek zvečer je postalo jasno, da Tito Vilanova ne bo več trener španskega velikana Barcelone. Za takšno potezo se je v prvi vrsti odločil kar sam, potem ko so najnovejši zdravniški pregledi potrdili, da ga čakajo nove terapije, novo zdravljenje. 44-letnik je leta 2011 zbolel za rakom na obušesni slinavki, zaradi česar je izpustil tudi nemalo tekem Barcelone v minuli sezoni. Tedaj ga je na klopi nadomeščal Jordi Roura, sedaj pa sta tako Vilanova kot tudi velikan z Nou Campa dojela, da tako naprej pač ne bo več šlo.

"Ob zdravljenjih, ki me čakajo v prihodnje, je postalo jasno, da se ne morem več stoodstotno posvetiti nalogam, ki jih zahteva vloga trenerja takšnega kluba. Bom pa še naprej sodeloval in pomagal Barceloni," je v pismu za javnost zapisal Vilanova, ki je Katalonce prevzel junija 2012, ko je nasledil Josepa Guardiolo, in nadaljeval: "Potem ko sem kot del moštva preživel pet čudovitih let in uresničil sanje vsakega trenerja, sem se moral soočiti s spremembo v mojem profesionalnem življenju. Energijo moram preusmeriti v boj z boleznijo, ki me je doletela pred letom in pol. Ni lahko zapustiti zares posebno skupino nogometašev, sodelavcev in prijateljev, s katerimi delim številne nepozabne izkušnje. Večno bom hvaležen za vse, kar ste mi dali, in za naklonjenost, ki ste mi jo izkazali. Lahko vam zaupam še to, da sem miren in močan na začetku novega obdobja mojega okrevanja. Prepričan sem, da bo vse še dobro."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
nogometas1 21.7.2013, 14:14 Prijavi komentar
Srečno tito!
Helena Blagne 21.7.2013, 12:22 Prijavi komentar
Srečno okrevanje.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE