Uredništvo    25. marec 2016
Poklon Cruyffu s strani dnevnika L'Equipe

Oče Cruyff, sin Pep, sveti duh Leo

Pri francoskem športnem dnevniku L'Equipe so se spet izkazali in smrt Johana Cruyffa zaznamovali s kar 17 stranmi, ki so jih posvetili pokojnemu nogometašu in trenerju.
SORODNE NOVICE
Kluba ne bomo podvrgli tveganj...
21.10.2017 | Evropske lige
Mbappe je želel v Barcelono
20.10.2017 | Evropske lige
Matin projekt pridobiva podpor...
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Scolari zapušča Guangzhou
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Ko preprosto noče v gol...
19.10.2017 | Mednarodni nogomet
Messi zabil stoti gol
19.10.2017 | Evropske lige
Gostitelje poletnega evropskega prvenstva Francoze v petek zvečer čaka prijateljska tekma z Nizozemsko in usoda je hotela, da bo tudi tokratni obračun "galskih petelinov" več kot le tekma. Po terorističnih napadih, ki so pred meseci udarili v osrčje reprezentance na državnem stadionu Stade de France, je domača reprezentanca prihajajočega Eura 2016 v Amsterdam prišla sredi državnega žalovanja.

Dan pred tekmo je namreč udarila vest, da je po hudi bolezni umrl ideolog nizozemskega nogometa in nekdanji reprezentant Johan Cruyff, že pred tekmo na amsterdamski Areni pa so se izkazali pri francoskem časniku L'Equipe, kjer so nekdanjemu članu Ajaxa in Barcelone namenili kar 17 strani in dih jemajočo naslovnico "On je bil igra" (zgoraj).

"Njegova smrt je s seboj odnesla nekaj naše mladosti in naših sanj," je moč prebrati na straneh enega najslovitejših športnih dnevnikov v Evropi. Ta se je že leta 2012 poklonil Cruyffu in njegovemu izročilu, ko je famozno zapisal, da gre pri Barceloni za izročilo svete trojice.

"Oče" je Cruyff, "sin" je nekdanji vezist in trener kluba Josep Guardiola, "sveti duh" pa najboljši strelec v zgodovini kluba in aktualne katalonske ekipe Lionel Messi. Dve leti po drugi svetovni vojni rojeni Cruyff je v četrtek preminil po boju z rakom na pljučih, potem ko je hudo bolezen pred javnostjo oznanil 22. oktobra. 

68-letni Cruyff se je umaknil v družinski krog in nedavno še optimistično povedal, da v boju z boleznijo "vodi z 2:0". Kamere so ga nazadnje ujele v Montmeloju, kjer je 2. marca obiskal garažo dirkača formule 1 Maxa Verstappna in se nasmejan fotografiral s prisotnimi. Skorajda točno tri tedne kasneje enega najboljših nogometašev, ki so bili kadarkoli rojeni na stari celini, ni več med nami.

Zahvala Cruyffu s strani nekdanjega kluba Barcelone:
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE