Damjan Tratnik   24. november 2016
Neymarju grozi zaporna kazen, njegova družina pa sporoča

Neymarjev tabor je miren

Neymarjevo družinsko podjetje NN Consultoria, ki je v lasti nogometaševega očeta, odločo zavrača kakršno koli krivdo v obtožnici, ki jih bremeni utaje davkov ob prestopu v Barcelono.
SORODNE NOVICE
Zlata žoga je vredna tri milij...
17.10.2017 | Mednarodni nogomet
Celti se je odprlo
16.10.2017 | Evropske lige
Atletico ima neverjetnega vrat...
16.10.2017 | Evropske lige
Prilagodili se bomo jedilniku
14.10.2017 | Evropske lige
Želimo znižati zaostanek
14.10.2017 | Evropske lige
Simeone namesto zelenice o pri...
14.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
V Španiji je včeraj odjeknila novica o obtožnici, ki jo je po nalogu sodnika javni tožilec izrekel več vpletenim osebam, ki naj bi sodelovale v spornem prestopu Brazilca Neymarja iz Santosa v Barcelono leto 2013. Javni tožilec za Neymarja in njegovega očeta zahteva dveletno zaporno kazen in plačilo kazni v skupni višini 10 milijonov evrov, ker naj bi skupaj s tedanjim predsednikom Barcelone Sandrom Rosellom sodelovala pri utaji davkov.

Neymar je danes preko podjetja NN Consultoria, ki ga upravlja njegov oče Neymar st., poudaril nedolžnost in izrazil prepričanje, da bo sodni proces dokazal, da je bil posel izpeljan v skladu z veljavno zakonodajo.

"V zvezi z obtožnico, ki bremeni Neymarja Jr. in njegovega očeta Neymarja da Silvo Santosa, poudarjamo, da gre za enak proces, ki je bil odprt septembra 2016 po naroku sodnika Joseja de la Mate. Ostajamo mirni, saj so bile vse pogodbe podpisane v skladu z veljavno zakonodajo, upoštevajoč vse etične in moralne procedure ter z vednostjo obeh klubov. Prepričani smo, da bo čas razkril pravo resnico," so zapisali v Neymarjevem taboru.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE