Uredništvo    25. marec 2017
V Barceloni bodo počastili svojega "očeta"

Mini Estadi bo nosil ime po Cruyffu

Vodstvo Barcelone je slavnostno naznanilo, da bo v prihodnje stadion v športnem kompleksu, na katerem tekme igra rezervna ekipa, nosil ime po legendarnemu Johanu Cruyffu.
SORODNE NOVICE
Messijev 100. gol za tretjo zm...
18.10.2017 | Evropske lige
Zaza igralec meseca v La Ligi
18.10.2017 | Evropske lige
Pel, kot da gre za reprezentan...
18.10.2017 | Evropske lige
Barcelona našla svojega Vinici...
18.10.2017 | Evropske lige
Celti se je odprlo
16.10.2017 | Evropske lige
Atletico ima neverjetnega vrat...
16.10.2017 | Evropske lige
(foto: uradna spletna stran kluba)
Barcelona je na prvo obletnico smrti svoje ikone Johana Cruyffa dosegla dogovor z družino legendarnega nizozemskega nogometaša in razglasila, da bo stadion Mini Estadi, na katerem igra rezervna ekipa Barcelone, v prihodnje nosil ime Estadi Johan Cruyff.  V Barceloni so naznanitev preimenovanja stadiona, ki leži v srčiki športnega kompleksa, načrtovali že v petek, a so slovesnost zaradi smrti nekdanjega predsednika Agustija Montala prestavili za en dan.

Barcelona je na svoji spletni strani sporočila, da bo v času prenavljanja stadiona Nou Camp in celotnega športnega kompleksa v bližini stadiona zrasel spomenik v čast Johanu Cruyffu, po dogovoru z družino pa bo Cruyff dobil tudi posebno mesto v veličastnem klubskem muzeju. Družina Cruyff je klubu podarila dva markantna predmeta iz Cruyffove osebne zbirke in sicer Zlato žogo, ki jo je "Letečui Nizozemec" prejel leta 1974 in Cruyffovo majico s številko devet.

Klub in družina bosta mestnim oblastem predlagala, naj eno od ulic v bližini stadiona Nou Camp preimenujejo po Johanu Cruyffu.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE