Uredništvo    26. oktober 2010
Zasebni preiskovalci na delu v Barceloni

Je Laporta vohunil za igralci?

Španski Interviu razkriva, da naj bi nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta najel zasebne detektive, ki so vsakodnevno vohunili za zaposlenimi v klubu in nogometaši.
SORODNE NOVICE
Video: Guedes razparal mrežo S...
22.10.2017 | Evropske lige
Polemičen prvi gol Barcelone
22.10.2017 | Evropske lige
Valencia postaja resna sila
21.10.2017 | Evropske lige
Kluba ne bomo podvrgli tveganj...
21.10.2017 | Evropske lige
Linekerjeve besede so sramotne
21.10.2017 | Evropske lige
Mbappe je želel v Barcelono
20.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Španski tednik Interviu je v svoji zadnji izdaji dvignil ogromno prahu. Poroča namreč o obtožbah zoper zdaj že nekdanjega predsednika Barcelone Joana Laporto, ki naj bi v času svojega mandata na Nou Campu najemal zasebne detektive, s pomočjo katerih je nato vohunil za zaposlenimi v klubu in tudi za nogometaši. Po poročanju omenjenega  medija je Laporta prišel na sled kršenju pravilnika obnašanja pri treh zvezdnikih Barcelone - Decu, Ronaldinhu in Samuelu Eto'o-ju, a dokazov, pridobljenih na nezakonit način, ni mogel uporabiti proti njim in jih kaznovati.

V določenem trenutku je bil na 24-urnem opazovanju tudi branilec Gerard Pique.

Laportini vohuni so bili precej aktivni pred prihodom novega trenerja Josepa Guardiole, ki Deca, Ronaldinha in Eto'o-ja že dolgo nima več v svojem moštvu. Trenerja Franka Rijkaarda so podrobno nadzorovali, eno od podjetij je prejelo celo 600.000 evrov s strani kluba, da je prestrezalo in bralo njegovo elektronsko pošto ter tudi sporočila ostalega osebja v klubu.

Vohuni so spremljali tudi sedanjega predsednika Sandra Rosella. Njegova  žena je namreč odšla na policijo in prijavila, da jo je nekdo zasledoval, medtem ko je otroke vozila v šolo. Policija je odkrila, da jo je zasledoval zasebni preiskovalec, zaposlen v enem od podjetij, ki jih je najel prav Laporta.

Zadnji škandal, ki se v škandal pravzaprav šele razvija, je še dodatno očrnil ugled Joana Laporte, sicer izjemno uspešnega predsednika Barcelone, ki je za seboj pustil veliko finančno luknjo, globoko kar 70 milijonov evrov.

Joan Laporta
(foto: Getty Images)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
Boschnjak 26.10.2010, 18:16 Prijavi komentar
velik je naredu za barco, tle ni kej rečt. da pa je naredu tut marsikaj neumnega zraven, pa vedno bolj očitno.. ko zoran janković.
Mire 26.10.2010, 17:09 Prijavi komentar
abndbn prau si povedu...ceprau sm realovec sm vedno meu laporto za vlkega cloveka
Corelli 26.10.2010, 10:43 Prijavi komentar
Tut moja vohuni za mano! Sam ona me ne plačuje!?!?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE