Uredništvo    8. december 2016
Francoski biser je na radarju Barcelone

Iz Salzburga v veliko Barcelono?

Katalonski časnik Sport poroča, da je Barcelona vrgla lovke na komaj 18-letnega bisera avstrijskega Salzburga Dayota Upamecanoja, ki si z veliki koraki utira pot med nogometne zvezde.
SORODNE NOVICE
Barcelona malo umirila napetos...
20.8.2017 | Evropske lige
Če želite Messija, se znebite ...
20.8.2017 | Evropske lige
Pred dvema tednoma je bila vel...
20.8.2017 | Evropske lige
Chelsea in Atletico blizu dogo...
20.8.2017 | Evropske lige
Video: Oblak rešil remi
20.8.2017 | Evropske lige
Seri na poti v Barcelono?
20.8.2017 | Evropske lige
(foto: /)
Avstrijski Salzburg je v preteklosti svoje igralce že prodajal v vrhunske klube - Sadia Maneja v Southampton, Kevina Kampla v Dortmund - v bližnji prihodnosti pa bo morda še večji korak storil komaj 18-letni Francoz Dayot Upamecano, na katerega je lovke vrgla celo sloviti Barcelona.

Časnik Sport poroča, da je Barceloni nakup sila obetavnega branilca priporočal celo trener Salzburga Oscar Garcia, sicer dolgoletni član katalonskega kluba. Sport poroča, da naj bi bili ogledniki Barcelone navdušeni nad potencialom nogometaša, ki je bil ena od velikih zvezd evropskega prvenstva U-17, na katerem je Francija osvojila naslov evropskega prvaka.

Upamecano je pri 16 letih v Avstriji dvignil veliko prahu, saj je Salzburg zanj Valrenciennesu - Upamecano še ni odigral niti ene tekme v članski kategoriji - odštel kar 2.2 milijona evrov. Po posoji v Salzburgovo podružnico Liefering je Upamecano v letošnji sezoni standarden član začetne enajsterice Salzburga, avstrijski mediji pa poročajo, da naj bi bil že "pripravljen" za selitev v Leipzig, a bi zanimanje Barcelone lahko spremenilo razvoj, ki so ga v "sistemu" Red Bull zastavili zanj.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
tomdro 8.12.2016, 17:23 Prijavi komentar
Zakaj pišete v množini:"... svoje igralce že prodajali v vrhunske klube .....", če lahko naštejete le dva igralca, pa še to so enega prodali v res "vrhunski" Southampton.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE