Uredništvo    19. november 2015
Vstopnice dosegajo ceno do 2.700 evrov

"El Clasico" s podvojeno varnostjo

Na sobotni tekmi med Real Madridom in Barcelono bo za varnost skrbelo skupno kar 2600 ljudi. Cveti tudi preprodaja vstopnic, ki kljub napeti situaciji dosegajo ogromne zneske.
SORODNE NOVICE
Nikoli več ne bom trener
23.10.2017 | Evropske lige
Miren večer na Bernabeuju
22.10.2017 | Evropske lige
Video: Guedes razparal mrežo S...
22.10.2017 | Evropske lige
Polemičen prvi gol Barcelone
22.10.2017 | Evropske lige
Kluba ne bomo podvrgli tveganj...
21.10.2017 | Evropske lige
Linekerjeve besede so sramotne
21.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Nek navijač je prek specializirane spletne strani za izmenjavo vstopnic Ticketbis pred "El Clasicom", ki ga bosta v soboto na stadionu Santiaga Bernabeua odigrala Real Madrid in Barcelona, že plačal 2697,70 evra. Tako je dva dni pred spektaklom v Madridu poročal dnevnik AS, ki dodaja, da gre sicer za VIP vstopnico, a je omenjeni znesek vseeno dokaz o izjemnem miku največjega obračuna španskega nogometa. "Običajne" vstopnice se sicer na omenjenem portalu prodajajo za povprečno ceno 659 evrov, kar je že zdaj mnogo več kot lani (okoli 600 €).

Tokratni derbi bo minil ob izjemno poostrenih varnostnih ukrepih, ki so odgovor na petkove dogodke v Parizu in kasnejše odpovedi več prijateljskih tekem. Na Bernabeuu naj bi se zbralo vsaj 25 pripadnikov različnih držav sveta, v večini pa bodo poleg Špancev še Angleži, Američani in Južnokorejci. Tudi zaradi tega je državni sekretar za varnost Francisco Martinez Vazquez že včeraj napovedal spremembe sicer običajnih postopkov za tekme visokega tveganja.

"Varovanje bo intenzivno, število pripadnikov varnostnih služb pa bo precej višje od tistega v prejšnjih letih. Na tekmi bo tisoč pripadnikov državne policije, kar je enkrat več kot je običajno. Poleg tega bo prisotnih še 1.400 varnostnikov zasebne službe, ki jim je potrebno dodati še reševalce, gasilce in mestno policijo," je povedal Vazquez.

Notranji minister Jorge Fernandez Diaz je zatrdil, da bo do prestavitve težko pričakovanega obračuna prvo- in drugouvrščene ekipe La Lige prišlo le v primeru "izjemnih" odkritij.

"Ni razlogov za paniko. Sredi vsega tega skušamo zagotoviti varnost ljudi. Na tekmo bo šel tudi moj sin. S tem sem vam povedal vse," je dejal Diaz. Skupno bo v pogonu za tekmo torej kar 2600 pripadnikov različnih služb, vsi vpleteni pa tako kot Diaz upajo, da se bo po tekmi "govorilo le o tem, kdo je zmagal".
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE