Damjan Tratnik   3. oktober 2015
Zakaj bo Deco vselej hvaležen predsedniku Porta?

Držal obljubo, čeprav je veliko stala

Nekdanji odlični portugalski vezist Deco je razkril zanimivo anekdoto o tem, zakaj bo vselej hvaležen predsedniku Porta Pintu da Costi.
SORODNE NOVICE
Evropska sezona na nitki
19.10.2017 | Evropske lige
Messi zabil stoti gol
19.10.2017 | Evropske lige
Messijev 100. gol za tretjo zm...
18.10.2017 | Evropske lige
Zaza igralec meseca v La Ligi
18.10.2017 | Evropske lige
Pel, kot da gre za reprezentan...
18.10.2017 | Evropske lige
Barcelona našla svojega Vinici...
18.10.2017 | Evropske lige
(foto: /)
V Braziliji rojeni nekdanji portugalski reprezentant Deco od leta 2013 ne igra več nogometa, na višku slave pa je kot član Porta in Barcelone slovel kot eden najboljših vezistov v evropskem nogometu. V Evropo je prispel skozi stranska vrata in se nato po uveljavljanju pri manjših klubih proslavil v Portu, svetovna javnost pa ga je prvič spoznala leta 2003, ko je na njegovih krilih Porto osvojil tedanji pokal evropske nogometne zveze.

Deco je v intervjuju za časnik A Bola razkril zanimivo anekdoto, ki zadeva zanimanje Barcelone in stališče predsednika Porta Pinta da Coste, ki je leta 2003 Decu dal obljubo, ki je kasneje ni prelomil, čeprav ga je to veliko stalo.

Deco je razkril, da ga je Barcelona že leta 2003 želela pripeljati v svoje vrste, a ga je da Costa prepričal v to, naj ostane in naslednje leto s Portom osvoji še Ligo prvakov. Obljubil mu je, da mu bo naslednje leto dovolil prestop v Barcelono in čeprav so se zdele napovedi o tem, da bo Porto osvojil Ligo prvakov milo rečeno zelo optimistične, je Deco pristal.

Zgodovina je znana – Porto je leta 2004 pod vodstvom Joseja Mourinha osvojil Ligo prvakov, Deco pa je v poletnem prestopnem roku za 21 milijonov evrov prestopil v Barcelono. Lahko pa bi bilo čisto drugače.

"Sandro Rosell, tedanji podpredsednik Barcelone, me je poklical in dejal: 'Zate lahko zapravimo le 21 milijonov evrov.' Odvrnil sem mu: 'Pozabite, Chelsea je ponudil 45 milijonov.' Rekel mi je, naj malce 'stisnem' Pinta da Costo, a sem bil mnenja, da bi bila to popolna potrata časa. Kljub temu sem mu pojasnil situacijo in tedaj me je predsednik dobesedno šokiral z besedami: 'Mar ti nisem obljubil, da boš odšel v Barcelono?' Res se je zgodilo tako in še danes sem mu zelo hvaležen za to potezo."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE