Uredništvo    14. junij 2017
Francoz se je dogovoril s Katalonci

Barcin ambasador tudi Abidal

Nekdanji branilec Barcelone Eric Abidal je postal njen ambasador. Francoz je v Kataloniji preživel šest let, zaznamovanih s trofejami, v tem času pa prebolel tudi rak na jetrih.
SORODNE NOVICE
Kluba ne bomo podvrgli tveganj...
21.10.2017 | Evropske lige
Mbappe je želel v Barcelono
20.10.2017 | Evropske lige
Matin projekt pridobiva podpor...
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Scolari zapušča Guangzhou
20.10.2017 | Mednarodni nogomet
Video: Ko preprosto noče v gol...
19.10.2017 | Mednarodni nogomet
Messi zabil stoti gol
19.10.2017 | Evropske lige
Eric Abidal je danes postal novi ambasador Barcelone. Nekdanji francoski branilec, ki je v modro-rdečem Barcinem dresu preživel šest sezon, se je tako na nek način vrnil v katalonski tabor in se med ambasadorji kluba pridružil Ronaldinhu, ki je to vlogo prevzel v začetku februarja.

"V veliko veselje je vrniti se v ta klub tudi uradno. Že nekaj časa smo se pogovarjali in danes tudi podpisali pogodbo. Kot ambasador bom Barco po svetu predstavljal v čim boljši luči," je povedal 37-letni Francoz, ki je v času svojega igranja za petkratne evropske prvake prebolel rak na jetrih, ki so mu ga odstranili vsega dva meseca pred londonskim finalom lige prvakov leta 2011, ko je Barcelona premagala Manchester United.

"Trenutke, ki sem jih preživel v klubu, bom vedno rade volje delil in se jih spominjal z nekdanjimi soigralci, hkrati pa tudi širil sporočila in vrednote, ki jih ta klub zastopa. Vendar nisem klubska legenda. Res pa je, da je moja zgodba tudi zaradi bolezni na osebni ravni zaznamovala veliko ljudi v klubu."


Abidal je po odhodu iz Barcelone pred koncem kariere igral še za Monaco in Olympiacos.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE