Damjan Tratnik   8. september 2010
Eric Abidal se spogleduje s koncem kariere

Barcelona ali konec kariere

Izkušeni branilec Barcelone Eric Abidal pravi, da bo končal nogometno kariero, v kolikor mu pri Barceloni do leta 2012 ne bodo podaljšali pogodbe.
SORODNE NOVICE
Barcelona našla svojega Vinici...
18.10.2017 | Evropske lige
Atletico ima neverjetnega vrat...
16.10.2017 | Evropske lige
Prilagodili se bomo jedilniku
14.10.2017 | Evropske lige
Simeone namesto zelenice o pri...
14.10.2017 | Evropske lige
Figo: Počaščen sem in ponosen
14.10.2017 | Evropske lige
Leo je rojen za te trenutke
14.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Francoski reprezentančni branilec Eric Abidal bo čez tri dni dopolnil 31 let, zato počasi že prihaja čas, ko bo moral pričeti razmišljati o koncu kariere. Pri Barceloni letos nastopa že četrto leto, kot vse kaže pa do izteka kariere ne namerava več zamenjati kluba. Nekdanji nogometaš Lyona je namreč priznal, da bi njegovo odločitev o slovesu lahko spremenila le nova pogodba v Barceloni.

"Imam le dve izbiri – Barcelona ali konec kariere. Uživam v tem klubu in tudi moja družina se tukaj dobro počuti. Če mi bo Barcelona ponudila novo pogodbo, bom res presrečen," je povedal Abidal.

Abidal je v prvem krogu španskega prvenstva zaigral kot osrednji branilec, kot vse kaže pa to ni bil zgolj osamljen primer. Idejo o menjavi igralnega položaja je namreč zrasla pri trenerju Josepu Guardioli.

"Pred pričetkom sezone sva se pogovarjala s trenerjem o tem. Vprašal me je, če bi bil pripravljen igrati kot osrednji branilec. Odgovoril sem mu pozitivno, saj sem pripravljen sprejeti vse kar bo od mene zahteval trener," še dodaja Abidal.

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
domka 9.9.2010, 16:01 Prijavi komentar
Vsa čast, zelo kakovesten igralec z karakterjem!! Caaarr
molekinho 8.9.2010, 15:49 Prijavi komentar
prvo sezono je bil bedn, zadnji dve pa odličen. po moje ga počas navajajo na vlogo cb iz istega razloga kot so thurama pri juvetu. z leti ni več tako hiter in exploziven in težje igra na boku, ampak za zdaj mislim, da za to še ni neke velike potrebe. je pa res, da ima barca že nekaj let vsako leto ogromno težav s poškodbami zadnje linije tako da so igralci, ki lahko igrajo na večih položajih vedno dobrodošli. sicer pa je že v lyonu in sploh v reprezentanci že večkrat igral na tej poziciji.
Ronie91 8.9.2010, 15:29 Prijavi komentar
Kr ostan Barca te rabi ;) Za mene zelo dober in borben nogometaš ;)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE