Uredništvo    9. december 2016
Prenovljena podoba madridskega Atletica

Atleti na nov stadion z novim grbom

Madridski Atletico je na svečanem dogodku predstavil ime novega stadiona in prenovljen grb, ki ga bo začel uporabljati z začetkom sezone 2017/18.
SORODNE NOVICE
Evropska sezona na nitki
19.10.2017 | Evropske lige
Saul: Nismo dovolj dobri
19.10.2017 | Evropske lige
Atleticu po novem razočaranju ...
18.10.2017 | Evropske lige
Zaza igralec meseca v La Ligi
18.10.2017 | Evropske lige
Pel, kot da gre za reprezentan...
18.10.2017 | Evropske lige
Barcelona našla svojega Vinici...
18.10.2017 | Evropske lige

Klub, ki je v zadnjih petih letih globalno morda najbolj napredoval, je gotovo Atletico Madrid. Pod vodstvom Diega Simeoneja so colchonerosi postali resni kandidati za španski in evropski naslov in z izjemo lige prvakov osvojili vse, kar se v evropskem nogometu da osvojiti. Klub pa svoj razvoj z igrišča prenaša tudi drugam.

Kot ljubitelji španskega nogometa veste, Atleti na vzhodnem obrobju Madrida že nekaj let gradijo nov stadion, ki bo njihovo domovanje postal v začetku prihodnje sezone in tako zamenjal Vicente Calderon. Stadion La Peineta, kot je bilo zaenkrat neuradno ime objekta, pa je danes dobil tudi uradno, deloma sponzorsko ime. Po pogodbi med klubom in kitajskim podjetjem Dalian Wanda se bo stadion, ki bo sprejel 73.792 gledalcev, imenoval Wanda Metropolitano.

Prav tako pa so se pri Atleticu odločili za manjšo spremembo v njihovi grafični podobi. Grb kluba bo tako v prihodnji sezoni nekoliko spremenjen, gotovo pa bo to za navijače pomenilo manjšo spremembo, kot selitev z legendarnega Vicente Calderona na nov, modernejši objekt.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE