Uredništvo    4. december 2014
Kazni po smrti navijača

60.000 € in petletne prepovedi

Znane so prve kazni, ki bodo doletele udeležence usodnega nedeljskega spopada na madridskih ulicah, kjer je življenje izgubil navijač Deportiva La Coruñe.
SORODNE NOVICE
Evropska sezona na nitki
19.10.2017 | Evropske lige
Saul: Nismo dovolj dobri
19.10.2017 | Evropske lige
Atleticu po novem razočaranju ...
18.10.2017 | Evropske lige
Zaza igralec meseca v La Ligi
18.10.2017 | Evropske lige
Pel, kot da gre za reprezentan...
18.10.2017 | Evropske lige
Barcelona našla svojega Vinici...
18.10.2017 | Evropske lige
(foto: splet)
Španska državna komisija za boj proti nasilju, rasizmu, ksenofobiji in netolerantnosti v športu je na današnjem zasedanju potrdila predlog kazni v višini 60.001 evra za 88 navijačev, ki so se v nedeljo zjutraj spopadli v okolici stadiona Vicente Calderon. Navijače, največ jih je bilo članov "ultras" skupin Atletica Madrida in Deportiva La Coruñe, bo doletela tudi petletna prepoved obiska športnih prireditev.

Kazen so v španskih medijih označili za "primer", po katerem se bodo zgledovali tudi v prihodnje, gotovo pa bo še dalj časa burila duhove. Država je bila po nedeljskih dogodkih v šoku, saj so po zraku ob reki Manzanares v srednjeveškem spopadu okoli dvestotih oseb leteli številni predmeti. Poleg velikega števila poškodovanih je ena oseba po padcu v reko tudi izgubila življenje.

Reakcija vodstva lige in španske vlade je bila silovita. Oboji so sicer pogoreli na črti, saj je težava stara že več let, zdaj pa vsi napovedujejo velik boj proti "ultras" skupinam, ki imajo po zadnjih izjavah predsednika lige LFP Javierja Tebasa prepovedan vstop na stadione, v nasprotnem primeru pa klubom grozi odvzem točk in celo deložiranje v nižji rang tekmovanja.

Vodstvo Atletica je že izključilo skupino Frente Atletico, ki je sodelovala v nedeljskih spopadih, Tebas pa je ostalim klubom sporočil, naj sledijo vzoru Madridčanov, saj jih v nasprotnem primeru čakajo hude sankcije.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Who? 5.12.2014, 08:49 Prijavi komentar
Ronnie_10 +1 Točno to, naravna selekcija. Itak nas je preveč, potem pa še taki izrodki gazijo po planetu. Koga briga, če se tolčejo med sabo? Kolateralne žrtve so pa vedno in tukaj nimaš kej. Bi bilo pa vseen več dobrega, kakor slabega, če bi se tele izrodke spucal.
dpero 5.12.2014, 08:01 Prijavi komentar
Zaradi huliganov nastradajo ultras skupine, ki vedno mirno podpirajo svoj klub. Nekateri tukaj ne ločite huligane, ki jim je vseeno za nogomet in šport, ter kdo zmaga in zgubi. Važno je da delajo sr*nja. To ultrasi niso. Zato ne mešati in pobijati takoj vse.
axwel. 4.12.2014, 23:30 Prijavi komentar
Ronnie_10 upam,da v lajfu ne premisljujes tko kokr kle gor pises
makimaki11 4.12.2014, 23:20 Prijavi komentar
Ti ga pihas. A un k je padu v vodo in se ubil, je bil izmecek druzbe? Izmecki druzbe majo prednost, kot pa tisti posteni ljudje. Ociscenje kot ga ti imenuješ terja žrtve na obeh straneh. Tvoja logika je falirana, razlika pa z angleži, da bi huligani v Angliji dobil dosmrtno prepoved obiskovanja tekem+ redno obiskovanje nekega uradnika, bodisi policaj ali psihiater.
Ronnie_10 4.12.2014, 21:05 Prijavi komentar
napačna politika. Mogl bi jim pustit, da se pobijejo med sabo. To so pač Darwinovi zakoni, ki bi u končni fazi pripeljal do očiščenja družbe in izumrtja tistih manj razvitih, če se ne bi tle politika zravn vpletla in preprečvala normaln tek evolucije.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE