Uredništvo    23. september 2016
Mauricio Pochettino bi rad sledil vzoru Alexa Fergusona in Arsena Wengerja

Rad bi bil kot Wenger

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino ceni pripadnost, kakršnemu Arsenalu kaže Arsene Wenger, ter upa, da bo tudi sam nekoč en klub vodil tako dolgo časa.
SORODNE NOVICE
Mourinho bi podpisal, a le za ...
17.10.2017 | Evropske lige
Kane bi lahko postal novi Tott...
17.10.2017 | Evropske lige
Mahrez rešil lisice
16.10.2017 | Evropske lige
Uradno: Newcastle je naprodaj
16.10.2017 | Evropske lige
V Tottenhamu ogorčeni nad Marc...
16.10.2017 | Evropske lige
Mancini je bil v vojni z vsemi
16.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Londonski Tottenham se je v času mandata argentinskega trenerja Mauricia Pochettina stabiliziral, jasneje definiral svojo filozofijo in na številnih področjih pokazal viden napredek. Številni ključni igralci mlajšega vala so v zadnjih tednih podpisali dolgoročne pogodbe, dolgoročno pa v prihodnost zre tudi trener Mauricio Pochettino, ki je poleti z vodstvom kluba podpisal petletno pogodbo. Pochettino želi biti še dolga let prihodnosti severnolondonskega kluba, vzornika pa vidi prav na klopi največjega rivala Arsenala Arsena Wengerja.

"Biti dvajset let na istem mestu je izjemen dosežek. Danes je v nogometu zelo težko razmišljati o čem takem. Le ljudje z veliko osebnostjo in karakterjem, kot Wenger ali Ferguson, so zmožni česa takšnega. Mislim, da je to zares fantastičen dosežek. Morda bo nekega dne tudi pri nas tako," 
je povedal Pochettino.

Tottenham v letošnji sezoni po dolgih letih znova nastopa v Ligi prvakov, leta 2018 pa klub čaka nov prelomni trenutek zgodovine, saj se bo preselil na nov stadion. Pochettino ugled uživa tudi zaradi uveljavljanja mladih angleških igralcev kot so Harry Kane, Dele Alli, Kyle Walker, Daniel Rose ali Eric Dier, ki so vsi že zaigrali v majici članske reprezentance Anglije.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE