Uredništvo    30. marec 2014
Ajax na pragu novega naslova

Ajax odpihnil Twente

Ajax je na derbiju kroga nizozemske Eredivisie zanesljivo s 3:0 odpravil neposrednega tekmeca v bitki za naslov Twenteja in se močno približal novemu naslovu državnega prvaka.
SORODNE NOVICE
Feyenoord ujel zaželenega Šved...
21.8.2017 | Mednarodni nogomet
Tottenham potrdil Sanchezov pr...
18.8.2017 | Evropske lige
Feyenoord začel z zmago
13.8.2017 | Mednarodni nogomet
Tottenham pripravlja prvi naku...
13.8.2017 | Evropske lige
Ajax tržno nišo našel v Kolumb...
9.8.2017 | Evropske lige
Feye in Benfica začela z lovor...
6.8.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: Getty Images)
Pet krogov pred koncem sezone je na Nizozemskem bolj ali manj že jasno, da bo že četrtič zapovrstjo lovorika romala v vitrine najtrofejnejšega nizozemskega kluba vseh časov. Ajax je na derbiju kroga doma gladko s 3:0 odpravil Twente, za zmago, ki je bržkone že odločila bitko za naslov, pa so poskrbeli Stefano Denswil, Lasse Schone in Bojan Krkić.

Na drugo mesto se je zavihtel Feyenoord, ki je doma kar s 5:0 odpravil Go Ahead Eagles, v bitki za drugo mesto in kvalifikacije za Ligo prvakov pa še naprej ostajajo v igri kar štiri ekipe in sicer poleg Feyenoorda in Twenteja še Vitesse in PSV iz Eindhovna.

Slovenski obračun na Phillips Areni med PSV in Groningenom je minil bolj jalovo. Tima Matavža ni bilo v kadru PSV-ja, Andraž Kirm pa je ob zmagi svojega moštva s 3:2 v igro vstopil šele v 92. minuti, ko je zamenjal junaka tekme Filipa Kostića.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE