Anže Zajič   25. april 2011
Berlin znova dobil klub v nemški prvi ligi

Hertha spet med elito

Nemška prestolnica Berlin bo imela v naslednji sezoni znova svoj klub v elitni Bundesligi. Tri kroge pred koncem tekmovanja v drugi ligi si je napredovanje priigrala Hertha.
SORODNE NOVICE
Kdo v berlinski finale?
25.4.2017 | Evropske lige
Bayern oblega dve zvezdi EPL
24.4.2017 | Evropske lige
Bayer štiri točke nad cono izp...
23.4.2017 | Evropske lige
Nemci po 12 letih prvič brez p...
21.4.2017 | Evropske lige
Motiv napada v Dortmundu - del...
21.4.2017 | Evropske lige
Bayern poleti prodaja Costo?
20.4.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Po eni sezoni odsotnosti se Hertha spet vrača v prvo nemško ligo. Berlin je tako znova dobil svojega predstavnika v elitni Bundesligi, Hertha pa si je napredovanje priigrala tri kroge pred koncem tekmovanja v drugi ligi. Usoda je bila zapečatena na tekmi proti Duisburgu, ki ga je Hertha premagala z 1:0 - edini zadetek na tekmi, na kateri vseh devetdeset minut odigral tudi Goran Šukalo, je dosegel kolumbijski napadalec Adrian Ramos. Hertha ima trenutno 12 točk prednosti pred tretjeuvrščenim Bochumom, kar pomeni, da bo ali prva ali druga in to je dovolj za napredovanje. Blizu preboja v prvo ligo je tudi Augsburg, ki ima trenutno pet točk prednosti pred Bochumom, klubom Zlatka Dediča.

Hertha, ki je bila ustanovljena že leta 1892, tekme pa igra na olimpijskem štadionu za 74.500 gledalcev, je v svoji dolgi zgodovini dvakrat osvojila naslov nemškega prvaka, dvakrat pa je bila najboljša tudi v pokalnem tekmovanju. Na njeni klopi trenutno sedi nekdanji nemški reprezentant Markus Babbel, ki je Die Alte Dame (staro damo) že v svoji prvi sezoni v klubu popeljal nazaj med elito.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE